XXXXX.com  Home
janahernette.com  HuvudsidaDet finns många goda skäl att frivilligt delta i medicinska experiment: kunskapsutveckling, möjlighet att hjälpa framtida generationer - och möjlighet att plocka upp några välförtjänt kontanter.

Hundratusentals amerikaner delta i varierande nivåer av medicinsk forskning varje år. Att deltagandet kan vara så enkelt som att fylla i ett frågeformulär, eller så riskabelt som går in i en ny läkemedelsbehandling som kan göra håret falla ut (även om du varnas om sådana ovälkomna biverkningar).

Innan du frivilligt att delta i någon medicinsk studie, oavsett hur enkelt, fundera över hur långt du är villig att gå. Vissa experiment är mer engagerade, tidskrävande och smärtsam än andra. Dock är mycket säker att vara en människa marsvin: Det finns så många krav och regler som det finns praktiskt taget ingen chans att du kommer att avveckla vanställd eller döda. (För information om säkerheten för människoämnes prövningar följa länkarna i Resources.)

1 2 3 4 5

Instruktioner

Lär dig mer om enkla experiment

Nästan varje studie där du deltar kommer att ha någon typ av krav. Vissa studier kommer bara är intresserad av högskoleutbildade män i åldrarna 30 och 32, och vissa studier kommer bara är intresserad av polynesiska mormödrar som har haft minst 10 barn. Ju mer specifika krav är, desto mer sannolikt är det att du får betalt en massa pengar om du passar dem.

Enkla experiment är till sin natur, enkel att genomföra och att hitta ämnen för. Dessa brukar innebära att inte göra någonting för dig per se, utan helt enkelt att studera den aktuella tillstånd. Frågeformulär, frågesporter, ett blodprov och / eller en MRI är alla relativt enkelt. Det finns tre grundläggande kategorier av enkla experiment:

Enkäter och intervjuer

Dessa experiment är enkel och snabb, men också den lägsta betalande. Psykologer, sociologer, antropologer och deras grad studenter brukar köra dem. Dessa typer av studier brukar vara att sitta för en intervju eller fylla i ett frågeformulär, eller i vissa fall att titta på bilder och beskriva dina känslor mot dem (vanligtvis via flervalsfrågor).

Dessa är otroligt enkla experiment, och ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Detta är ett särskilt attraktivt alternativ för studenter, eftersom du bara kan gå runt campus och ta reda på vilka undersökningar pågår.

* What it generally pays: Between $5 and $20, depending on how long it takes. If you're in college, many professors will give you extra credit in lieu of cash for helping their grad students with a particular study.

* Möjliga risker: Extreme tristess, och du ibland måste återvända för uppföljningstillfällen.

Läkarundersökningar och / eller intervjuer: typ I

Många forskare är intresserade av sambandet mellan någons allmänna hälsa och hans stress, ilska eller andra psykiska faktorer. I typ tentor I, är du oftast utsätts för en längre undersökning som troligen kommer att innebära en allmän fysisk (inklusive längd, vikt och blodtryck); du sedan svara på frågor om din mentala hälsa.

* What it generally pays: The range is wide, but you could pocket anywhere from $20 to $100.

* Möjliga risker: en kall stetoskop, uppenbarelsen av privat information, och tid.

Läkarundersökningar och / eller intervjuer: Typ II

Dessa är de samma som de typ I experimenten, förutom att de kan innebära en del mer avancerade förfaranden, såsom:

* Blood tests: They're not a big deal, but if a paper cut makes you queasy, you may want to stay away.

* EKG: de vita, runda klistermärken på dig att mäta hjärtfunktion och hjärna svar. (Det gör inte ont alls.)

* MRT: En läkare kommer att glida dig huvudstupa in i en kista liknande röret för att se vad som händer inne i dina organ. Om du är klaustrofobisk, undvika dessa. Men de är så dyra du förmodligen inte kommer att stöta på detta i ett frivilligt experiment.

* Interna undersökningar: Dessa kan innebära vaginal tentor och / eller rektal tentor.

Kom ihåg att ju mer du gör det möjligt att göras till dig själv, desto mer pengar kommer du förmodligen göra.

* What it generally pays: Usually a little more than the Type I experiments. It depends on the tests given, but the range is about $50 to $100.

* Möjliga risker: Det är mycket sällsynt, men du kan ha några konstiga reaktion på ett test. Även efter ett blodprov, kan du känner dig yr eller illamående.

Nästa: Läs om mer engagerade typer av experiment

1 2 3 4 5