XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hur man förbereder Black Cod

Svart torsk, mer känd som sablefish eller smörfisk, är en oljig fisk med en slät textur. Svart torsk är vanligen fångas i de kallare vattnen utanför Alaska. Njut av svart torsk som en skuld fritt alternativ för din nästa middagsbjudning eller bakgård grill. Det är en hållbar fisk, enligt Monterey Bay Aquarium Seafood Watch webbplats. Denna fisk är bäst förberedda sauterade eller grillad för maximal smak.

Sauterat svart torsk

Steg 1

Värm 3 msk. olivolja i en stekpanna på hög värme.

Steg 2

Lägg svart torskfiléer, ben avlägsnas med skinnsidan nedåt och sänk värmen till medium. Fräs fisken i tre minuter.

steg 3

Vänd torsken över i pannan och stek den andra sidan i två till fyra minuter mer eller tills strukturen på fisk är gulaktigt och fisken är ogenomskinlig hela vägen igenom.

steg 4

Krydda fisken smak och servera varm.

Grillad svart torsk

Steg 1

Skölj torsk och placera den på en tråd rack för att låta luften cirkulera runt den. Detta kommer att bilda en skyddande hud runt den fisk som kommer att hindra den från att brinna på grillen.

Steg 2

Värm grillen till medium, eller 350 grader.

steg 3

Belägga båda sidorna av filéer med olivolja och krydda dem efter smak. Placera filéerna på grillen med skinnsidan nedåt.

steg 4

Grilla torsk för 12 till 15 minuter. Stäng inte filéerna eller de kan falla sönder. När de är färdiga att de kommer att vara ogenomskinliga hela vägen genom och har en fjällig struktur.

tips

  • Fråga representant vid fiskdisken för att ta bort benen för dig när du köper svart torsk. Du kan laga svart torsk ben, men om du tjänar fisken till barn eller om du föredrar att inte ha besväret med att dra ut benen som du äter, ta bort dem.