XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Näsblod är kanske en av de mest invasiva medicinska händelser. Plötsligt och utan förvarning en varm rännil av blod framgår av mitten av ansiktet och innan du vet att du är i centrum för uppmärksamheten. Näsblod är oftast relaterade till allergier, överdriven blåsning upprepas repor eller störande av insidan av näsan (vanligen kallad näsa plocka). Kronisk näsblod är främst symptomatiskt för sköra blodkärl. Läkemedel, såsom antihistaminer, kan också torka ut de nasala områden, vilket försvagar kärlen och uppmuntra näsblod. Gammaldags åtgärder får inte bidra till att stoppa det irriterande näsblod. Här är det rätta sättet att ge första hjälpen till näsblod.

Instruktioner

1 Vid början av näsblod, klämma näsborre området av näsan inåt så hårt du kan.

2 Lean något framåt för 10 mintues för att ge den tid blodet att koagulera. Böj inte över helt; du helt enkelt vill se till att strömmen går framåt och inte bakåt mot halsen.

3 Efter 10 minuter släpper näsan och sitta upprätt långsamt. Det är viktigt att du inte blåsa näsan. Önskan att göra detta kommer att vara plågsamt stark, men inte blåsa näsan för resten av dagen.

4 Om du hittar blödningen inte har slutat, prova stegen igen. Om problemet fortfarande förekommer, bör en over-the-counter koksaltlösning eller avsvällande sprut hjälpa. Dessa omedelbart ihop blodkärlen och därmed slutar blödningen. Om du använder en nasal spray, kan du blåser mycket försiktigt för att rensa vätska från näsan.

Tips

  • Det omedelbara målet är att skapa en blodpropp i näsan och lämna den intakt under en tidsperiod för att stoppa strömning.
  • Inte luta sig tillbaka. Bakåtlutad krafter blod rinna ned på baksidan av halsen. Ofta leder detta till behovet av att spy och kan orsaka kvävning.
  • I vissa fall kan näsblod vara ett tecken på andra medicinska problem. Fler dag flöde, tung flöde eller flöde med bitar av vävnad bör handhas av en läkare eller sjuksköterska omedelbart.