XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man gör nya Proteser mindre smärtsam


Det är ganska traumatiskt att ha dina tänder bort, än mindre att vänja sig nya löständer. Proteser kan orsaka sluddrigt tal, clacking, orsakar ömma fläckar, och kan ibland gag den nya bäraren. Alla dessa problem kommer att bli betydligt mindre problematiskt med tiden, men om du vill ha en enklare tid att anpassa sig till din nya proteser, överväga att följa några enkla tips som gör det lättare för din övergång från riktiga tänder till din nya proteser .

Instruktioner

1 Bär dina proteser för en kort tid varje dag. Mer än sannolikt, tandköttet är ömma från tänder utvinning och du kan också ha stygn som behöver läka. Ge dig själv tid att anpassa sig genom att bära dem lite mer varje dag.

2 Ta små tuggor och hålla sig till livsmedel som inte kräver en hård bit. Det är bäst att hålla sig till enkla livsmedel när du startar upp.

3 Practice prata med dina proteser i privat innan du använder dem offentligt. Att prata med proteser tar lite tid att vänja sig. Upprepade ord kommer att hjälpa dig uttala tydligare med dina nya tänder.

4 Kontrollera dina förväntningar. Precis som något nytt, proteser tar praxis och du kommer att upptäcka att de känner sig betydligt mer naturligt med lite mer slitage.

5 Var försiktig när du rengör dina proteser tills du vänjer dem. Du kan njuta dem eller skrubba dem själv, men se till att sätta vatten i diskhon så om du tappar dem, kommer de bara att falla i vattnet och inte bryta mot diskbänkens yta.

6 Sov med dina proteser i munnen för de första några nätter att vänja sig vid dem lite snabbare.

Tips

  • Tveka inte att berätta för din tandläkare om obehag. De förväntar dig att prata med dem om några justeringar som du behöver och kommer att vara mer än villiga att göra ändringar i dina proteser för en mer bekväm passform.