XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hur man grillar ananas på en spis

Grillad ananas gör en söt sida skålen för salta kött som grillad gris och nötkött eller en behagligt söt och-tårta dessert serveras med choklad, glass eller mascarpone ost. Det är också en bra källa till vitamin C. En halv kopp servering ger dig 20 procent av ditt dagliga rekommenderade vitamin C, enligt MayoClinic.com. Lägga till skivade ananas till en het grill är lätt nog, men om du inte har en grill eller vädret är samarbetsvillig, kan du få liknande effekter på spishäll.

Steg 1

Vispa ihop balsamvinäger, smält smör och farinsocker i en liten skål.

Steg 2

Spray din grillpanna lätt med matlagning spray och värm pannan på spisen på medelvärme. Vänta tills pannan är varm för att lägga till ananas ringar.

steg 3

Doppa varje ananas ring lätt i smör balsamvinäger blandning, sedan lägga den försiktigt till het panna. Fortsätt att tillsätta ananas tills pannan är full - ananas bör inte vara alltför trångt i pannan, så du kan behöva för att laga det i omgångar.

steg 4

Koka ananas utan att vända den eller flytta den i pannan tills frukten är lätt brynt och har grillmärken på det, ca 3 minuter. Vänd försiktigt ananas över, borsta lätt med den återstående balsamvinäger-smörblandningen, och fortsätta matlagning i ca 3 minuter på andra sidan.

steg 5

Ta bort den kokta ananas till en serveringsfat eller plattor, och borsta lätt med slutet av balsamvinäger smör blandningen. Tjäna ananas varm.

tips

  • Om du börjar med en hel ananas, använd en vass kniv för att skära av toppen och botten så att du kan stå frukten upp rakt. Noggrant skära ner för att ta bort den hårda skal, och ta bort eventuella kvarvarande bruna ögon på frukten. Skiva den över för att göra ringar.
  • Du kan variera marinad som passar din smak. Suppleant honung, melass eller sirap för farinsocker; använda citronsaft, rom eller limesaft i stället för balsamvinäger; lägga kanel, kryddnejlika, fem kryddor eller kakaopulver till marinaden.
  • Om du vill, strö den kokta ananas med färsk hackad mynta, basilika eller rostade hasselnötter före servering.
  • Om du inte har en grillpanna, kan du ersätta en stekpanna eller gjutjärnspanna. Även om du inte kommer att få mörka ränder du får med en grillpanna, kommer ananas smaka liknar grillad version.

Saker du behöver

  • 1/2 kopp balsamvinäger
  • 1/2 kopp smör, smält
  • 2 msk farinsocker
  • grillpanna
  • Matlagningsspray
  • 1 medel mogen ananas, skuren i 1/2-tums ringar