XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man identifierar symtom på OCD


Tvångssyndrom (OCD) är ett ångestsyndrom som drabbar många människor. Medan vissa tv-program och filmer gör ljus av symtomen vid tvångssyndrom, människor som kämpar med symtom på OCD hitta sina frågor för att vara allt annat än roligt. Det är lätt att identifiera symptom på OCD eftersom de saker som folk med OCD gör är så annorlunda från det sätt som de flesta människor interagerar med världen. Medan många människor har egenheter, OCD symptom är mycket allvarligare än bara fel. OCD symptom kan vara svåra att hantera och, i extrema fall, kan även ta över en persons liv. Här är hur man identifierar symptom på tvångssyndrom.

Instruktioner

1 Förstå vad OCD är. OCD är en ångeststörning. Ångest bygger på personen och endast lindras genom att utföra vissa ritualer, som att tvätta händerna exakt tre gånger. Om personen är förhindrad att fullfölja ritualen, kommer hon att uppleva mycket stark ångest och, i extrema fall, kan även ha en psykotisk episod. Du kan enkelt identifiera symptom på OCD när du vet vad du ska leta efter.

2 Meddelande om vissa saker konsekvent måste göras på ett visst sätt. Medan många människor har starka önskemål om "rätt sätt" eller "fel sätt" att göra något, personer med symptom på OCD är mycket styvare. Till exempel kan en person med OCD symptom kräva att ett badrum rengöras i en viss ordning, såsom toaletten första, sink sekund och sedan badkaret. Om någon rengör badrummet i en annan ordning, kommer en person med OCD symptom städa badrummet igen i "rätt" ordning, trots att rummet är redan ren.

3 uppmärksam på upprepning. Många människor med symptom på tvångssyndrom måste göra vissa uppgifter för ett visst antal gånger, till exempel kontrollera att deadbolt låses exakt tre gånger. Personen kan inte vila förrän han har kontrollerat deadbolt exakt tre gånger.

4 Observera att reaktionen inte slutföra ritualen. Du kan enkelt identifiera en person med symptom av OCD om personen blir extremt upprörd av att inte kunna slutföra en ritual, såsom att tvätta sina händer tre gånger eller rengöring av badrum i en viss ordning.

5 Identifiera om personen horder särskilda objekt. Vissa människors symtom på OCD manifesterar sig genom hamstring vissa poster, såsom en kvinna som bär omkring 30 pennor i hennes handväska eller en man sparar varje kvitto som han någonsin har fått under de senaste 20 åren. Om du försöker att minska antalet objekt (till exempel föreslå att alla kvitton som är över 10 år gammal kastas bort), då personen kommer att vara extremt upprörd.

6 Erkänn underliggande ångest. OCD drivs av ångest, så en person med symtom på OCD är mycket sannolikt att vara en orolig person som upplever tillfällig lindring genom att fylla de ritualer som arbetar för honom. Det är lättare att identifiera symptom på OCD när du först identifiera den underliggande ångest som driver beteende.

Tips

  • En bra terapeut kan identifiera symptomen på OCD och hjälpa en person att läka från den underliggande ångest som driver OCD symptom.
  • Försök inte att störa ritualer en OCD person. Ritualerna klarar mekanismer som hjälper personen hantera sin underliggande ångest. Om du tar bort ritualer, kommer personen att bli extremt oroliga och, i vissa fall, även kan ha en psykotisk episod.