XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man kan övervinna depression och stress


Hantera stress kan leda till fysiska och emotionella symptom, inklusive depression. Betydande stress kan ofta orsaka huvudvärk, ont i magen och andra fysiska symptom, liksom många emotionella symptom som gråt, ilska och ångest. Betydande stress kan leda till depression. Om du upptäcker att du har att göra med perioder av sorg som påverkar din förmåga att fungera, kan du lider med depression. Du behöver inte gå igenom det ensam. Det är OK att be om hjälp.

Instruktioner

1 känner igen symtomen. Genom att känna till symptom på stress och depression kan hjälpa dig att bättre förstå vad du känner. Ångest, trötthet, irritabilitet och frustration är alla indikationer du är under betydande stress. Även stress är en naturlig reaktion på dagliga stressfaktorer, kan betydande påfrestning leder ofta till depression. Känslor av värdelöshet, en oförmåga att koncentrera sig, en förlust av glädje i de flesta verksamheter, betydande förändringar i aptit eller sömnmönster och självmordstankar är alla igenkännliga symptom på depression.

2 Be om hjälp. Om du är under betydande stress, kan det leda till depression om du inte får hjälp. Om du är överhopad med arbete eller familjefrågor, rekrytera hjälp så att du inte gör det ensam. Till exempel, kräver en vän att sitta barnvakt för ett par timmar så att du kan få lite vila är bättre än att försöka hantera allt och blir sjuk eller deprimerad.

3 Prioritera ditt liv. Det kan tyckas att allt är hög prioritet, men som förmodligen är inte alltid fallet. Tillbringa tid att göra en realistisk tidsplan som organiserar många uppgifter du behöver för att slutföra. Ta en realistisk titt på vad som måste få gjort, och arbeta med dessa saker först.

4 Ta det lugnt. Inte slå dig själv när du har svårt att klara eller känsla som du inte kan hantera det hela. Lägg i några saker som hjälper dig att koppla av som att ta en promenad, njuta av ett bubbelbad eller få en massage så att du se till att du uppfyller dina känslomässiga och fysiska behov.

5 Var inte rädd att söka professionell hjälp. Många gånger kan depression bli outhärdlig, och du kanske inte kan hantera dina känslor på egen hand. Att hitta en terapeut för rådgivning och en psykiater för en medicinsk utvärdering för att undersöka möjligheten att medicinering för att behandla din depression kan vara nödvändig. Ibland kan en professionell kan hjälpa dig att få perspektiv du behöver för att utveckla en sund schema och anpassningsmekanismer.

Tips

  • Komma ut och dra nytta av naturligt solljus. Träning! Äta hälsosam mat och undvika användning av alkohol och droger som en coping metod.
  • Depression kan orsakas av en kemisk obalans och kan kräva medicinering eller sjukhusvistelse för att behandla. Om du har tankar på att skada sig själv, inte vänta - gå till närmaste akutmottagning för att få hjälp.