XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Glaukom är ett tillstånd som orsakas av för mycket tryck som byggs upp i ögat. Detta tryck orsakas av en försämring av den optiska nerven. Denna nerv är avgörande för många aspekter av vision. Om den inte behandlas, kan glaukom eventuellt leda till att du blind. Även skada på nerven inte kan vändas, kan glaukom styras av en kombination av flera behandlingar samt ändra olika aspekter av din livsstil.

Instruktioner

1 Kontakta en optiker om du tror att du har glaukom. Du kan sedan diskutera med din läkare tillgängliga behandlingar för glaukom. Optiker vet vilken väg att ta med din behandling beroende på hur avancerad ditt tillstånd är. Målet med behandlingen är att avlasta det intraokulära trycket i ögat.

2 Överväg att använda ögondroppar för att styra din glaukom. Detta är vanligtvis det första steget i att behandla och övervinna glaukom. Dessa ögondroppar, som måste förskrivas av läkare, är utformade för att sänka trycket bakom ögat så långt det möjligen kan sänkas. Ögondropparna kommer också att hålla glaukom från framåt.

3 Undvik att dricka något med kopiösa mängder koffein. Enligt agingeye.net visade en färsk studie som koffeinfritt kaffe inte öka trycket i ögat, men koffeinhaltiga kaffe gjorde.

4 Få motion. Agingeye.net säger att aerob och statisk träning kan sänka ögontrycket. Statisk träning är när du spänd en muskel och håll den under en viss tid. Att sätta upp en rutin för att arbeta ut skulle underrättas. Motionera minst 40 minuter tre gånger i veckan är en god vana för att försöka minska trycket i ögat.

5 Försök akupunktur som en annan teknik för att övervinna glaukom symptom. Även akupunktur inte sänka trycket i ögat, har forskare visat att det kan förbättra noggrannheten i din centrala seendet. Akupunktur innebär tron ​​att flytta flödet av livsenergi (eller "chi") i kroppen kan hjälpa till att läka sjukdomen. En akupunktör kommer att försöka balansera flödet av energi till ögat. Även om akupunktur kan hjälpa till att lindra vissa glaukom symptom, har det aldrig bevisats att bota ögontrycket, den främsta orsaken till glaukom.

Tips

  • Hålla kontakt med din läkare. Du kan behöva operation om din glaukom blir förvärras.
  • Obehandlad glaukom kan leda till blindhet. Ignorera inte symptomen.