XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Serotonin - en kemikalie i hjärnan som reglerar humör, sömn, aptit och aggression - är svårt att mäta. Det är inte möjligt att direkt mäta nivåerna av serotonin i hjärnan hos en levande person. Eftersom de celler som producerar serotonin antingen absorbera det eller släppa den i blodomloppet, där det bryts ned i olika föreningar, har forskare utvecklat ett test som kan mäta mängden av dessa föreningar i blodet för att uppskatta serotoninnivåerna. Endast en läkare kan utföra dessa tester. Intressant, läkare testa dessa föreningar, eftersom de är ledande indikatorer för en viss typ av cancer i matsmältningssystemet - inte för depression eller psykisk hälsa.

Instruktioner

1 Fråga din läkare om du behöver ett serum serotonin test. Tala med honom om dina problem och varför du vill ha det här testet. Om han bestämmer testet är nödvändigt, kommer han att behöva dra blod.

2 Rulla upp ärmen och låta din läkare eller sjuksköterska för att placera ett elastiskt band runt överarmen för att göra dina ådror svälla och sticker ut. Den person som uppbär blodet för testet kommer att sätta in en nål i en ven och samla blod genom ett rör in i en lufttät behållare. När behållaren är full, kommer hon att ta bort nålen och placera ett bandage på införingsstället.

3 Ring din läkare i ett par dagar för att få resultaten av testet från laboratoriet. Tala med din läkare om vad resultatet av testet innebära för dig och ställa frågor om eventuella uppföljande tester som du kan behöva.