XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Medan flerårig ört ginseng är förmodligen mest känd som en kinesisk botemedel mot stress, de infödda amerikanska indianer först använde den medicinskt. Seminolesna gnuggade "Love Medicine" på deras kroppar och kläder i hopp om att föra tillbaka en frånskild hustru. Det har sagts ginseng kommer att lägga ett decennium av år till ett mänskligt liv som förklarar varför "gräva sjöng" har varit så lönsamt för generationer av örter.

Instruktioner

1 Hitta en fin sval, skuggig plats, som en skog, för fröna eller använda en utomhus växthus. Ginseng gillar inte fullt solljus och behöver ungefär 80 procent skugga att frodas. Det kräver god dränering.

2 Växt stratifierat frön ¼ till ½ tum djup, fyra till sex inches isär. Under hela skogen från fall till mitten av vintern, täck med smuts, lägg sedan till ungefär en tum av kompost för att hålla fukt och lämna dem genom deras första vinter. Ginseng kommer att gro på våren då du kan plantera dem i en mer permanent läge.

3 tålamod. Om du planterar ginseng frön (eller rötter) varje år för cirka sex år, har du mogna växter och en skörd varje år. Ginseng växer i naturen om en fot lång och ljusgröna blommor visas i juni och juli. Den mognar i höst med röda bär och varje bär har två frön. Dessa frön kan hållas fuktig i sand för upp till ett år, sedan återplanteras eller säljas.

4 Skörda växter i höst, samla efter bären eller fröna har fallit bort. Roten är tjock, köttig och gul / vit, ungefär tre eller fyra inches lång, har en ovanlig lukt och en något krydda smak. Det tar sex till åtta år för ginseng rötter att växa sig stora nog att skörda. Tvätta hela roten, men lämna en bit av smuts runt de bakomliggande ringar för att öka dess värde eftersom det är roten som används för medicinska ändamål och det som ger ginseng dess kommersiella värde.

5 Store rengöras ginseng rötter på plan trä eller en skärm rack och torka i skuggan, aldrig direkt i solljus. Beroende på storleken av roten, bör torkningen ta mellan ett par dagar till en månad. Förvara torkade rötter i en torr, gnagare fri plats tills redo att sälja eller använda dig själv som en te, tonic, bad tillsats eller näringstillskott strös på livsmedel.

Tips

  • "Stratifierat" betyder fröna har gått igenom en kylbehandling som kan vara så enkelt som att blanda fröna med fuktig sand under hösten och lagra dem under vintern i kylskåp tills du kan plantera dem på våren. Dessa dagar, vissa butiker säljer pre-skiktade frön som kan planteras så snart du får dem.
  • Konsultera en läkare innan du använder ginseng. Använda i mer än tre månader kan orsaka sömnstörningar eller ångest.
  • Om du planerar att producera ginseng kommersiellt, vara säker på att få alla nödvändiga tillstånd eller licenser som krävs i ditt tillstånd att odla och sälja den.