XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hur man ska bekämpa en halsont

En halsont lämnar dig med en konstant, obekväm smärta som ofta ökar i intensitet med varje svala. Ömhet resulterar ofta från en förkylning, influensa eller liknande virusinfektioner. Lättnad metoder lindra smärtan till viss del tills din kropp bekämpar viruset. Halsont orsakas av en bakterieinfektion, såsom halsfluss, avtar med antibiotikabehandling som ordinerats av läkare. Lugnande medel minskar smärtnivå tills antibiotika kan eliminera infektionen.

Steg 1

Fukta luften med en luftfuktare. Den fuktiga luften kan minska irritationen till din halsont. Andas in ånga från en kastrull med hett vatten eller en varm dusch som ett alternativt sätt att fukta strupen.

Steg 2

Gurgla med ett varmt vatten och saltblandning. MedlinePlus rekommenderar 1/2 tsk. salt för en kopp varmt vatten. Upprepa gurgla hela dagen för att lindra halsont smärta.

steg 3

Dricka vatten och andra vätskor för att fukta strupen. Rör citron i en kopp varmt te för lugnande lättnad. Suga på is pop eller dricka kalla drycker för en alternativ halsont smärtlindring metod.

steg 4

Suga på pastiller eller godis för att stimulera saliv. Undvik pastiller eller godis med små barn, som kan svälja hårddiskar och choke.

steg 5

Ta en over-the-counter smärtstillande medel som ibuprofen eller paracetamol. Undvika aspirin för barn på grund av risken för biverkningar som Reyes syndrom.

steg 6

Sömn och vila kroppen så mycket som möjligt. Undvik att tala eller äta livsmedel som är svåra att svälja, som kan irritera din hals mer. Undvik andra irriterande gillar cigarettrök eller starka kemikalier.

steg 7

Ring din läkare om du visar symtom på streptokocker i halsen, inklusive feber, huvudvärk, svullna halsmandlar, svullna körtlar och vita fläckar på halsen eller tonsiller. Barn upplever ibland kräkningar och buksmärtor med dessa bakterie sjukdomar.

steg 8

Uppsök läkare om din halsont inte gå iväg på egen hand eller om symptomen förvärras.

Saker du behöver

  • Luftfuktare
  • Salt
  • Te
  • Honung
  • Buljong
  • is poppar
  • pastiller
  • Smärtstillande