XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man undviker Hypertension


Enligt American Heart Association, mer än 70 miljoner människor över 20 år har högt blodtryck. Förekomsten ökar, vilket gör det viktigt att veta hur man undviker högt blodtryck. Forskarna är inte säkert vad som orsakar högt blodtryck i 90-95 procent av fallen. Det finns åtgärder som kan vidtas för att undvika högt blodtryck. Med rätt motivation, kan du undvika att bli en del av statistiken.

Instruktioner

1 Känn ditt blodtryck avläsningar. Ett blodtryck läsning högre än 140/90 är alltför hög, och kräver behandling. Din läkare kanske vill behålla ditt blodtryck lägre än 120/80 om du är diabetiker, har njursjukdom eller har hjärt-kärlsjukdom. Pre-hypertoni definieras som en blodtrycksmätning mellan 120/80 mmHg och 139/89 mmHg - en viktig varning om att det är dags att vidta åtgärder för att undvika högt blodtryck.

2 Känn din riskfaktorer. Om du har en familjehistoria av högt blodtryck, är överviktiga, har njursjukdom eller diabetes, du är i riskzonen för att utveckla högt blodtryck som kan leda till hjärtinfarkt och stroke. Hypertoni orsakar extra kraft mot blodkärlen och kan leda till utvidgningen av den nedre delen av hjärtat, och hjärtsvikt. De långsiktiga effekterna av högt blodtryck gör det viktigt att undvika högt blodtryck genom livsstilsförändringar. Komplikationer av högt blodtryck minskning livskvalitet och leder till ökad sjukhusvård.

3 Lär dig att äta en hälsosammare kost. Begränsa ditt intag av salt till 1500 mg per dag. Fokusera på att äta frukt, grönsaker, låg kolesterolhalt och låg-mättat fett livsmedel. Lägg hela korn till din diet. Ät mindre rött kött och mer fjäderfä. Nötter har nyttiga fetter, och kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Kom ihåg att välja osaltade nötter. Fisk är en viktig källa till omega 3 nyttiga fettsyror, och bör konsumeras tre gånger i veckan. Undvik socker och bakverk. Välj låg fetthalt mejeriprodukter för att undvika högt blodtryck, och dricka alkohol bara med måtta.
Ovanstående livsmedel kan hjälpa till att sänka blodtrycket, och är en del av DASH dieten (Dietary Approaches to Stop Hypertension). Konsumerar en DASH diet regelbundet befinns hjälpa till att sänka befintliga högt blodtryck, och bidrar till att undvika högt blodtryck.

4 förlora kroppsfett. Minska ditt kaloriintag för att undvika högt blodtryck. Välj hud mjölk över helmjölk och yoghurt i stället för glass. Fokusera på att köpa lägre fetthalt kött. Undvik smör, margarin och majonnäs. Du kan hitta lägre fetthalt och "lätta" alternativ. Överväg att använda citronsaft istället för vanlig salladsdressing, eller olivolja och vinäger i kombination med örter.

5 Starta en enkel träningsprogram. Med lite ansträngning kan du delta i 30 minuters måttlig aktivitet 5 till 7 dagar i veckan. Ett enkelt walking program är tillräcklig. Trädgårdsarbete, hushållssysslor, dans, vatten aerobics och sport finns alternativ som ger tillräcklig aktivitet för att undvika högt blodtryck.

Tips

  • Personer med befintliga hälsoproblem kan också dra nytta av motion för att hålla blodtrycket under kontroll.
  • Starta aldrig ett träningsprogram utan vägledning från din läkare om du har några befintliga hälsoproblem, eller om du har varit stillasittande under en längre tidsperiod.