XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

När man diskuterar behandlingsmetoder för olika former av cancer, måste kostnads ​​/ nyttoförhållande alltid väga de troliga vinsterna av behandlingen mot biverkningar. Vissa individer besluta att behandlingsmetoder som cytostatika, med dess medfölja trötthet och illamående, är inte värt kostnaden. För dem, undvika kemoterapi föreslås ett antal alternativ, inklusive strålning, kirurgiskt avlägsnande av cancer organ, söker alternativa behandlingar eller ingen behandling alls.

Instruktioner

1 Rådgör med din läkare om ditt fall av cancer och livskraftiga behandlingsalternativ du har tillgängliga. Det finns många olika sätt att bekämpa cancer, så att inte anta att du är tvungen att acceptera kemoterapi som din enda utväg utan att först ha en uppriktig diskussion med din primära vårdgivare för att diskutera andra möjliga behandlingar.

2 Sök en andra (eller till och med en tredje) yttrande om din läkare uttrycker att kemoterapi är din enda verkliga behandlingsalternativ. Läkare kan variera avsevärt i sina metoder för cancerbehandling, så konsultera mer än en läkare att ha den bästa chansen att undvika kemoterapi som behandling.

3 Tänk på strålterapi som ett potentiellt alternativ till kemoterapi. Strålbehandling är en mer lokaliserad behandlingsform som innebär tillämpning av högintensiva radioaktiv energi till det drabbade området. Även om många av de biverkningar kan vara liknande dem som upplevs av cellgifter patienter (såsom trötthet och illamående), är specifika biverkningar i allmänhet endast begränsat till området som behandlas, i motsats till de systemiska biverkningar av kemoterapi.

4 Diskutera livskraft kirurgiskt avlägsnande eller de-bulk (avlägsnande av bara en del av cancermassa) av tumören med din läkare. Kirurgiskt avlägsnande av det drabbade området är ett alternativ för fall av cancer som fortfarande finns inom ett visst område i kroppen. Medan kirurgi bär sin egen uppsättning av risker (beroende på det område som ska opereras), är det mer av en en-stegsbehandling för cancer, i motsats till kemoterapi - där behandling kan fortsätta i månader i taget.

5 Forskning alternativa behandlingsmetoder för kampen mot cancer. Även om många av dessa metoder är as-of-ännu vetenskapligt bevisade, kan de ändå ge dig ett sätt att undvika kemoterapi. Prov alternativa behandlingar inkluderar syrgasbehandling, biofeedback, och fysisk beröring healing, men det är knappast en uttömmande lista. Oavsett, vet att du har alternativ utanför den ortodoxa inställning till cancerbehandlingar om du känner att de kan visa sig vara mer effektivt än konventionell medicin.

6 Behandling av avfall om kemoterapi är det enda tillgängliga alternativet och du verkligen känna att kraftigt mot det. Bara du kan fatta beslut om huruvida de eventuella fördelarna med behandlingen är värda priset du måste betala i biverkningar och andra extra kostnader. Vet att du är den slutliga avgörandet av din medicinska öde, och ingen kan göra dig genomlida en behandlingsmetod som du inte vill, även om det slutar oundvikligen genom kostar ditt liv.