XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man undviker naturliga orsaker fötter och svullna


Fötter och svullna kan uppstå av många anledningar, bland annat graviditet, skada och hög ålder. Vätska ansamlas i vävnaderna i fötter och vrister, få dem att känna ömmande och svårt att gå eller stå på. Även om du kanske inte att kunna undvika svullnad i dessa områden, kan du undvika andra naturliga orsaker till denna sjukdom.

Sitter under långa perioder

Långa flygplan och bilturer kan leda till svullnad i vristerna och fötterna som vätska tenderar att bosätta sig i de nedre regionerna av kroppen. På ett flygplan, göra flera resor till toaletten eller stå på din plats i 30 sekunder var 30: e minut. Stannar ofta på en lång bilresa så du kan sträcka på benen. Ta en kort promenad att hjälpa till med cirkulation. Utföra dessa åtgärder är känd för att hjälpa till att stoppa blodproppar bildas i benen.

Viktminskning

Övervikt kan orsaka svullnad i fötter och vrister. Den extra vikten på dessa områden kan anstränga på benen och resulterar i svullnad och obehag. Genom att förlora övervikt kan du hitta de nedre regionerna av kroppen inte längre svälla och behålla vätska.

Lägre saltintag

Överskott natrium i din kost kan orsaka att vätska ansamlas i vävnaderna, främst fötter och vrister. Gravity drar vätskan till den lägsta delen av kroppen, vilket är anledningen till dina fötter och vrister är benägna att svullnad. Genom att minska mängden salt du äter, kommer det att sluta kroppen från att behålla överflödig vätska. Köp låg salthalt konserver och leta efter andra livsmedelsprodukter som ger lägre salthalt.

förändrings mediciner

Om du är på ett receptbelagt läkemedel, fråga din läkare om det kan orsaka svullnad i benen, fötter och vrister. Vissa läkemedel kan ha bieffekt av orsakar vätskeretention, och din läkare kanske kan byta till ett recept som saknar den bieffekt. Titta på biverkningar för over-the-counter mediciner även om din svullnad är ett resultat av att ta dem.

Träning

Flytta din kropp med motion kommer att bidra med bättre blodcirkulation och det pumpar också vätska från den nedre delen av kroppen tillbaka till hjärtat. Promenader, löpning och cykling alla kan bidra till att undvika obehag av svullnad i fötter och vrister. Försök att utföra en hjärt aktivitet åtminstone två till tre timmar i veckan för att hålla svullnader i schack.

Tips

  • Hur man undviker naturliga orsaker fötter och svullna