XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Virus är så liten som den som orsakar vanlig förkylning till så allvarligt som HIV och hepatit C. Det finns många sätt på vilka vi kommer i kontakt med bakterier. Att veta hur du kan bli smittad kan hjälpa till att förbereda dig för att vara säker.

Airborne och döda ting

Hosta och nysningar utan att täcka munnen eller tvätta händerna efteråt sprider bakterier och sjukdomar. En hosta eller en nysning kommer att släppa miljontals små partiklar i luften. Om det är dålig luftcirkulation, dvs på ett flygplan och någon flyger medan sjuka, kan viruset överföras genom att andas samma luft.

I samma exempel hostar eller nyser, om personen som är sjuk täcker munnen men inte tvätta händerna och rör något, kommer dessa bakterier finnas kvar på det objektet. De som trycker objektet så småningom kommer att röra sina ögon eller mun, och viruset överförs på detta sätt.

slemhinnorna

Slemhinnorna är belägna i vår mun, vagina och anus. Vilken som helst typ av oskyddat vaginalt, oralt eller analt sex kan göra det möjligt för viruset att komma in genom dessa membran. Dessutom, bara kyssa eller dela bestick och dryck kan passera på förkylning, influensa, munsår (herpes) eller mononukleos (kysser sjukdom).

blod Exchange

Kommer i kontakt med smittat blod kommer att överföra virus i den infekterade personens blod. I inställningen hälsovård, nålsticksolyckor är det vanligaste sättet att bli utsatt, enligt en rapport från American Academy of ortopeder. Nål delning i sfären av narkotikamissbrukare är också ett vanligt sätt för virus att sprida sig.

Mor till barn

Virus kan passera moderkakan till ofödda barn, genom förlossningskanalen eller genom infekterat bröstmjölk. Det är viktigt att ha gravida mödrar testas för virus som kan passera genom dessa medel och börja förebyggande åtgärder för att undvika att passera virus på barn.

Djur och insekter

Myggor och fästingar kan överföra bakterier, virus och plasmodium genom deras bett. Det är viktigt att kontrollera med Världshälsoorganisationen för de vacciner som kan behövas när de reser för att skydda mot dessa sjukdomar. Bett av infekterade husdjur som hundar och katter eller ens vilda gnagare som tvättbjörn kan passera rabies för människor, om den bitande djur är infekterat.

friska bärare

Ibland människor inte drabbas av en sjukdom, men kan överföra sjukdomen till andra. Det är viktigt att vaccinera barn mot hepatit B, annars kan få infektionen och bli en bärare.