XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur vill överföra en rullstol till ett bilsäte


Överföra någon från en rullstol till ett fordon kan göras på några minuter och utan att behöva anstränga din egen kropp eller personens att du hjälper flytta.

Instruktioner

Överföring från rullstol till bilstol

1 Ta foten vilar hela vägen bort från rullstolen.

2 Ta av armstödet som är närmast till bilen och tillbehör som kommer att vara i vägen under överföringen.

3 Park bredvid en kantsten så att rullstolen är på trottoarkanten höjd närmare nivån av bilsätet. Flytta rullstolen bredvid fordonet.

4 Placera en plastpåse på sätet att personen kommer att sitta på, och en handduk över den. Genom att sätta en plastpåse, som är en smart yta under en handduk, som inte är, du nu har något enkelt sätt att glida någon över utan att ge dem en hal yta att sitta direkt ovanpå, vilket skulle kunna orsaka en olycka. Dessutom ger handduken ett grepp för dig att hålla fast vid att glida dem också.

5 Park rullstolen bildörren och låsa hjulen innan du öppnar bildörren.

Medan stående mellan bildörren och rullstolen, med framsidan av rullstolen vänd den nu öppna dörren till bilen, kila stolen vid en vinkel mot den öppna bildörren och hålla fast stolen handtag att hålla det stabilt. Observera att detta steg kommer inte att fungera med en glidande van dörr.

Om du inte har möjlighet att hjälpa dem att flytta eftersom du är för svag eller har andra problem som kan orsaka problem när du flyttar dem på detta sätt, kanske du vill överväga att använda en bild styrelse. En glidbräda är en plastskiva som placeras under personens skinkor och ovanpå sätet där personen vill sitta. Personen glider sedan över glidkortet och på sätet.

6 hjälpa personen du överför hitta en robust grab bar, såsom armstöd eller ratten, så att de kan driva upp från stolen, inte dra på dörren eller själv att komma in i fordonet. Bistå personen med att kliva in eller glider in i fordonssätet med en bild styrelse genom att tillhandahålla en stabil bas för dem att hålla fast vid.

7 Om du använder en bild styrelse, ta bort armen från stolen på den sida där personen kommer att glida ut. Placera bilden ombord på personens sätet och sätet de är på väg att komma in. Hjälpa dem att lyfta sina skinkor genom att luta åt ena sidan och sedan den andra, så att de kan shimmy upp på gejden kortet. Hjälp dem glida över på sätet och på plats.

8 Med den överförda individen nu sitter i bilen på handduken, gå in i fordonet från den motsatta dörren och sedan ta tag i ett hörn av handduken och dra det så att personen kan placeras för att sitta skönt och rätt på sätet .

9 Spänne i säkerhetsbältet och se till att den överförda personen är bekväm innan kollapsar sin rullstol och placera den i bakluckan på bilen.

Tips

  • Skjut stolen så långt bak som möjligt för att möjliggöra mer benutrymme för den person som försöker komma in i bilen.
  • Var försiktig när du hjälper någon i bilen. Låt dem inte dra på dig när de försöker att stå upp eller så kan du sluta dra en muskel. Var medveten om hur du håller din kropp så att du inte råkar skada din rygg.