XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Idéer för isbrytare på en tonåring reträtt

Isbrytare är interaktiva spel och aktiviteter som syftar till att ta tafatthet av en massa tonåringar kastas tillsammans på en reträtt eller insamling. De hjälper tonåringar lära varandras namn och lära känna varandra. Isbrytare hjälper också tonåringar att hitta likheter och lindra spänningen och ångest att möta nya grupper av människor. Få tonåringar upp, flytta runt och skrattar när de bryter isen med roliga och spel.

Födelsedag Rada upp

Denna aktivitet utmanar tonåringar eftersom de inte kan prata när det börjar. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för alla tonåringar att rada upp. Instruera den grupp som de är att rada upp av födelsedag månad och dag, utan att tala eller skriva ner det. Du måste hålla påminna dem att förbli tyst. De kan använda charader, handsignaler eller andra sätt att kommunicera. Inte berätta för dem hur man utför uppgiften eftersom en del av bindningen kommer från att låta dem räkna ut.

Hitta Fiction

Du behöver inte göra mycket förberedelser i förväg för denna verksamhet. Fråga tonåringar att komma i grupper om fyra eller fem. Varje person får en bit papper tillräckligt stor för att skriva ner två otroliga fakta och ett trovärdigt sanning, utan möjlighet för alla att se sina svar. När alla deltagare har sina svar, en person i varje grupp läser tre utlåtanden till sin grupp. Gruppen sedan snabbt diskuterar och beslutar vilka "faktiskt" är fiktion. Om gruppen finner fiktion, applåderar författaren gruppen. Om författaren lurar grupp, då gruppen applåderar författaren. Aktiviteten fortsätter tills varje person har en tur att lura gruppen.

Detta är min näsa

Förvirring och skratt bygger som de lär sig varandras namn. Det fungerar bäst när tonåringar sitter eller står i cirklar av fem till 10. Barnen tenderar att bli uttråkad väntar på sin tur, om de är i grupper större än 10. Gruppledaren börjar med att säga, "Mitt namn är (namn ) och detta är min näsa "och pekar på en annan kroppsdel. Den person till rätt upprepningar, "Detta är (tidigare namn) och detta är min näsa" och pekar på samma kroppsdel ​​föregående person som anges. Sedan tillägger han, "Mitt namn är (namn) och det här är min (namn annan kroppsdel ​​medan pekar på ännu en annan del)." Detta fortsätter runt cirkeln ackumulera namn och kroppsdelar, tills personen i slutet av cirkeln måste nämna alla människor och deras kroppsdelar tillsammans med sitt eget namn.

Människor Scavengerjakt

Du kommer att behöva förbereda en handout med tre kolumner för denna verksamhet. I den första kolumnen, sätta en lista för tonåringarna att nämna olika favorit saker som filmer, sånger, artist, färg och mat. I mitten kolumnen är "jaget" kolumnen för dem att skriva ett svar på var och en av favoriterna. Den sista kolumnen är för de skriftliga svaren från sina nya vänner. Ge tonåren en viss tid - använd en timer - för att svara på frågorna i "jaget" kolumnen. När alla har sina svar, ställa in timern igen och instruera deltagarna att mingla runt i rummet efter andra som har samma svar. När de hittar någon som delar deras samma favorit, den personen sätter sitt namn i den tredje kolumnen. Vid slutet av tiden, kan du ge ett pris till den person som hittat flest matcher. Tonåringar har nu en lista över nya vänner som delar deras intressen.