XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Information om cervical Fasett Rhizotomy


Cervical aspekt Rhizotomy är en minimalinvasiv medicinsk åtgärd. Det används för att eliminera kroniska nacksmärtor som orsakas av degeneration av bindväv runt facettleder. Facettleder är en del av benstrukturen i ryggraden och nacke. De underlättar rörelse.

När används det?

Cervical aspekt Rhizotomy används när andra tillgängliga behandlingar för nacksmärta, såsom steroid och lidokain injektioner, visar sig ineffektiva.

Procedur

Den Rhizotomy Förfarandet innebär bedövande det hudområde över skarven och sedan sätta in en specialiserad nål i de gemensamma användning av röntgenstrålar för vägledning. Värme appliceras sedan på nervändarna och nålen dras tillbaka.

Fungera

Funktionen för förfarandet är att döda nervänden. Genom att döda nerven det inte längre kan sända smärtsignaler till hjärnan.

post ordningen

Bedövningsmedel användning kräver en andra person att driva patienten hem och normala verksamhet är typiskt återupptas inom en till två dagar. Ibland förekommer mindre efterprocedur smärta och behandlas med läkemedel.

Framtida

Medan Rhizotomy förfaranden använder typiskt värme för att döda nerverna, spineuniverse.com rapporterar att en nyare alternativ använder elektriska pulser för att göra nerver som inte kan överföra signaler utan orsakar permanenta skador.