XXXXX.com  Home
janahernette.com  HuvudsidaJod är ett grundämne som finns i havet. Det används för att behandla ett antal medicinska tillstånd, inklusive jod brist. används ofta som en antiseptisk att rengöra huden innan medicinska eller kirurgiska ingrepp, är det också används för att behandla olika hudåkommor. Säljs som tinktur av jod, är det billigt och kan användas hemma.

former

Full styrka jod bör inte användas direkt på huden på grund av risken för irritation eller sveda. Jodtinktur är en blandning av jod och en aceton / alkohol-lösning. Det är billigt att köpa och kan säkerheten användas på huden. De-colorized jod är ett annat alternativ som är en klar jodtinktur lösning.

Revorm

Ringorm är en ytlig svampinfektion i huden. Utslagen visas som rosa, runda ringar och kan visas var som helst på kroppen. Applicera en liten mängd jod tinktur direkt till den ringmärkt utslag. Låt det lufttorka, inte täcker den med en dressing. Jodtinktur bör appliceras tre gånger per dag. Förbättring bör ses inom en vecka. Om behandlingen misslyckas eller du är osäker på om du har ringorm, kontakta din läkare.

skrubbsår

Tinktur av jod kan användas för att behandla mindre skrubbsår. Rengör försiktigt med varmt vatten och tvål. Applicera jod tinktur till området och låt den lufttorka. Detta håller skrubbsår fria från bakterier och möjliggör snabbare läkning.

Diabetiska fotsår

Diabetiska fotsår har visat förbättringar med användning av jod ansökningar två gånger om dagen. På grund av risken för onormala helande mönster i samband med diabetes, kontakta din läkare innan du börjar jod tinktur hem behandlingar. Jod behandling används ibland i kombination med andra magsår behandlingar.

keloid ärr

En keloid är en upphöjd samling av ärrvävnad som växer på huden. De orsakas av en underliggande hudinfektion. Keloid ärr varierar i storlek och vanligen sträcker sig utanför kanterna av den ursprungliga smittade området. De är inte smittsam och kan vara kliande eller anbud. Applicera jod tinktur till keloid ärr en gång om dagen och låt den lufttorka. Förbättring bör ses inom fem dagar. Om förbättringar inte sett eller om ärret förvärras, kontakta din läkare.

försiktighetsåtgärder

Vid användning av tinktur av jod för hud healing, kommer det färga huden en brun-gul färg. Använd inte jod om du har en historia av jod relaterade allergiska reaktioner och aldrig ta det internt. Var noga med att meddela din läkare om ditt tillstånd försämras.