XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Chondromalacia, även känd som chondromalacia patella eller löpare knä, hänvisar till smärta i knäskålen. Det är en vanlig skada bland idrottare som resulterar i symtom som smärta och ömhet i knäet som förvärras efter perioder av sittande eller med hjälp av trappor. De skador som chondromalacia svarar bra att vila och motion som en behandling, säger Cedars-Sinai. Så snart svullnad under kontroll, motion för att stärka området kan börja. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram för chondromalacia.

Bed Leg Extensions

Sitta på sidan av en säng eller tränare bord, och hänga benen över kanten. Sakta räta ut dåliga ben tills det är direkt ut framför dig. Håll din position och räkna till tio, sedan sänka benet långsamt och upprepa för totalt 10 gånger.

Tå krökar och Lift

För den här övningen, sitter på en säng med din drabbade benet rakt och platt längs ytan. Böj tårna upp mot kroppen och lyft benet ca 6 inches utanför sängen, råder Arthritis behandling och Relief webbplats. Håll i 10 sekunder och upprepa 10 gånger. Sluta om du känner obehag i knät.

Längdåknings Machine

Rörelsen på en längdåknings maskin kommer att ge en försiktigt tänja på baksidan av knäna, och samtidigt stärka dina quadriceps. Längdskidåkning fungerar även armarna för att ge en grundlig kardiovaskulär träning. Om sträckningen känslan stör ditt knä, stoppa övningen omedelbart.