XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Koffein & amp; Håravfall

Många människor upplever håravfall och skallighet, särskilt när de blir äldre. Skallighet behandlingar och håravfall produkter är en stor marknad, även om många produkter saknar vetenskapliga bevis till stöd för sina påståenden. Vissa produkter använder koffein som huvudingrediens. Även koffein kan inte skada håret, det förmodligen inte kommer att sänka takten för håravfall. Dock flera medicinska behandlingar visar lovande resultat i framgångsrikt behandla håravfall och skallighet.

Håravfall

Flera faktorer kan leda till håravfall. Fysiska tillstånd, såsom hormonella förändringar, ålder och sjukdom, kan leda till håravfall. Cytostatika är en medicinsk åtgärd som ofta orsakar skallighet. Felaktig styling tekniker och starka kemiska behandlingar, såsom blekning och permanent waves, kan öka förtunning av håret på huvudet. Håravfall är ofta en genetisk sjukdom som körs i familjer. Vissa produkter och förfaranden kan stoppa håravfall och hjälpa till att återställa förlorad hår.

Koffein

Koffein är ett läkemedel som är närvarande i bladen och frön av vissa växter. Kaffe, te och choklad innehåller naturligt koffein, medan många läskedrycker och mediciner innehåller koffein. Tas internt, stimulerar koffein nervsystemet och kan öka mental vakenhet och fysisk energi. Många kosmetiska produkter innehåller också koffein för användning som en topikal behandling.

patentkraven

Vissa schampo och konditioneringsbehandlingar använder koffein som en aktiv beståndsdel avsedd att minska håravfall. Tillverkare och marknadsförare av dessa produkter hävdar att koffein kan hjälpa avvärja håravfall, förlänga livscykeln för hår och uppmuntra hår återväxt. Även koffein kan stimulera nerverna när konsumeras i en dryck, det finns inga vetenskapliga belägg för att dricka koffeinhaltiga drycker eller tillämpa utvärtes behandlingar som innehåller koffein kan förbättra hårväxten.

behandlingar

Även koffein inte kan stoppa håravfall, kan andra behandlingar och metoder vara till hjälp för att återställa en sund hår. Fastställande av orsaken till håravfall är ett viktigt steg i att besluta om lämplig behandling. Gentle styling praxis kan bidra till att begränsa håravfall på grund av felaktig styling tekniker, såsom överhettning håret med varma apparater och dra ut hårstrån genom att bära snäva flätor och hästsvansar. Minoxidil är en utvärtes behandling som kan hjälpa till att återställa håret hos vissa individer. Kirurgisk hår restaurering kan bidra till att täcka kala fläckar och dölja håravfall.