XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Stress, medicinskt kallas ångest, kan drastiskt minska sin livsglädje. Symptom på stress kan också öka blodtrycket leda till dåliga matvanor och sömnproblem, och kan även förvärra beroende av alkoholhaltiga drycker. Men det finns mediciner som finns tillgängliga för stress, vare sig det är ett resultat av ett tillfälligt tillstånd eller en mer genomgripande psykisk sjukdom, såsom posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) eller generaliserat ångestsyndrom, enligt MedlinePlus.com.

Xanax

Bensodiazepiner droger är ett av de vanligaste sätten att behandla stress och ångest, enligt MedlinePlus. Xanax, kemiskt känd som alprazolam, är ett statligt godkänd metod för behandling av stress. Medicinen finns i både varumärke och generisk form som piller, sugtablett, förlängd frisättning piller och flytande lösning. Xanax har vissa missbrukspotential och därmed dess recept övervakas av Drug Enforcement Administration (DEA). Xanax fungerar genom att ändra hjärnans kemikalier som orsakar stress och ångest.

valium

Valium är en annan bensodiazepin som används för att behandla stress och kan också vara till hjälp för medföljande sömnlöshet, enligt Mayo Clinic. Valium är kemiskt känd som diazepam och finns som ett piller, sönderfallande tablett, förlängd frisättning piller, flytande lösning eller injektion. Skott ges vanligtvis endast i sjukhusmiljö, som Valium har missbrukspotential, precis som alla andra bensodiazepin. Biverkningar är möjliga med Valium, och syster bensodiazepiner läkemedel såsom Xanax inkluderar ostadig gång, trötthet, och sluddrigt tal.

paroxetin

Paxil, kemiskt känd som paroxetin, är ett antidepressivt läkemedel som arbetar för att öka mängden serotonin i hjärnan, enligt Mayo Clinic. Paxil är en SSRI och, till skillnad från bensodiazepiner, kan det ta så lång tid som åtta veckor för medicinering för att minska stress och ångest. Men kostar Paxil vanligtvis omkring $ 4 hela USA och det är inte betraktas som potentiellt beroendeframkallande. Biverkningar möjliga med Paxil inkluderar minskad sexuell förmåga och vilja, sömnighet, och ont i magen.

trazodon

Trazodon, som också marknadsförs under varumärket Desyrel, är ett antidepressivt läkemedel som fungerar som en stämning hiss för att minska stress, ångest och åtföljande depression. Trazodon kan tas med andra läkemedel, såsom Paxil och Xanax med övervakning, och är också till hjälp att minska sömnlöshet förknippad med stress. Från och med augusti 2009 medicinering brukar kosta ungefär $ 4 i USA. Trazodon anses inte vara en potentiellt beroendeframkallande drog. Biverkningar möjliga inkluderar muntorrhet och obehaglig smak.

ambien

Ambien, kemiskt känd som zolpidem, är en sömntablett som ibland föreskrivs i fall av svår stress, enligt Mayo Clinic. Det kan förskrivas med antidepressiva läkemedel och bensodiazepiner. Dock är Ambien vara en potentiellt beroendeframkallande läkemedel och dess användning övervakas av DEA. Ambien inte heller bör användas regelbundet och endast i fall av svår sömnlöshet, till följd av stress. Sömnighet under dagen är möjlig när man använder Ambien och andra sömntabletter.