XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Läkemedel som kan påverka Breath Alcohol Analys

Polisen använder breathalyzers för att mäta en förares alkoholhalt i blodet efter en fordons stopp. Om alkoholmätare visar förarens promillehalten vara högre än den lagliga gränsen, kan hon laddas med DUI eller DWI - körning under påverkan eller rattfylleri. Flera vanliga receptbelagda läkemedel har visat sig öka en individs uppmätta innehållet alkohol i blodet, även om han inte har druckit alkohol.

salbutamol

Salbutamol, även känd som albuterol, är ett läkemedel som används för att uppnå tillfällig lindring av andnings symptom associerade med astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom. Salbutamol marknadsförs under varumärkena Ventolin, Aerolin, Ventorlin, Asthalin, ProAir och Proventil. Salbutamol var den första läkemedel som skall marknadsföras som en astmareliever, och det har varit mycket framgångsrik sedan den infördes 1968. Det framgår emellertid att salbutamol kan ha förmåga att orsaka en falsk positiv läsning på ett alkoholalkoholmätare. År 2002, en spansk studie ledd av farmakologen Juan Manuel Ignacio-García vid University of Cádiz fann att astmapatienter som nyligen tagit salbutamol registrerat en alkoholmätare läsning av 0.45mg av alkohol per liter luft. Emellertid är resultaten av den spanska studien inte allmänt accepterad. Skriva i juli 1991 numret av tidskriften "medicin, vetenskap och lagen", säger Dr. PJ Gomm att när en person med astma redan har druckit, med salbutamol inte ökar den personens blod alkoholläsning på en alkoholmätare.

salmeterol

Salmeterol är en beta2-receptoragonist - läkemedel som används i inhalatorer för behandling av astma och kronisk obstruktiv lungsjukdom. I 2002 spansk studie, patienter som tagit salmeterol via en astma lindrande inhalator blåste en läsning av 0,44 mg alkohol per liter luft. Detta är över den lagliga gränsen för andetag alkohol inrättas av flera länder: spanska myndigheterna satt gränsen vid 0,25 mg / l; den brittiska gränsen är 0,35 mg / l. I de flesta amerikanska delstater, är den lagliga blodalkoholgränsen 0,08 procent, vilket motsvarar en halt av 0,4 mg / l andetag alkohol. I en 2010 Breath Alcohol specificitet rapport för Indiana University Center för studier av lag i praktiken rekommenderar Patrick Harding en väntande 20 minuter efter administrering av en astmainhalator innan utandningsprov tas. Harding uppger att de astmamediciner själva inte signifikant påverkar alkoholmätare avläsningar, men att drivmedlet som används i vissa astma inhalatorer kan lämna alkohol i munnen under fem minuter efter det att inhalatorn används.

budesonid

Budesonid är ett steroidalt astmabehandling som även används för rinit, hösnuva, allergier, nasal polypos och Crohns sjukdom. Budesonid marknadsförs i nasal inhalator formulär som Rhinocort. Den orala inhalatorform budesonid marknadsförs som Pulmicort, Symbicort och Budicort; en oral frisättning kapsel används vid behandling av Crohns marknadsförs som Entocort. Patienterna i den spanska studien som hade tagit en budesonid inhalator gav en alkoholmätare läsning av 0,32 mg / l en minut senare. Detta visar att budesonid inhalatorer också kan orsaka ett falskt positivt utandningsprov läsning som ligger nära den lagliga blodalkoholgränsen för flera länder. Emellertid har resultaten av den spanska studien motsagts på annat håll.