XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

LASIK är en typ av ögonkirurgi används för att korrigera närsynthet, långsynthet och astigmatism. Med mer än 90 procent av patienter som uppnådde 20/20 till 20/40 vision, har en ganska framgångsrik historia med en låg frekvens av komplikationer LASIK ögonoperationer. Men det finns risker med någon form av operation. Innan man beslutar att genomgå LASIK kirurgi, kontakta din läkare, och vara säker på att du förstår biverkningar och komplikationer som kan uppstå.

Vanliga biverkningar

Torra ögon är den vanligaste biverkningen av LASIK ögonoperationer. Artificiella tårar kan ge tillfällig lindring tills tillståndet försvinner på egen hand, vanligtvis några veckor till några månader efter operationen. Men i vissa fall torra ögon kan vara ett permanent problem. Andra vanliga biverkningar av LASIK kirurgi inkluderar dåligt mörkerseende, ljuskänslighet, rosa eller röda fläckar på den vita delen av ögat, dimsyn, se "glorior" runt lampor, och minskad synskärpa.

Allvarliga biverkningar

Allvarliga problem med LASIK kirurgi är mindre vanliga men fortfarande möjligt. Som med alla kirurgiska ingrepp, infektion och inflammation kan uppstå, vilket kräver antibiotika eller till och med en annan operation. Ett problem med hornhinnefliken är en annan komplikation som kan kräva kirurgisk behandling. Det finns också en liten chans att även efter operationen kommer syn vara värre än det var innan. Andra möjliga biverkningar allvarliga LASIK kirurgi innefatta permanent synförlust och under- eller överkorrigering av visionen fel.

Betydelse

Den första laser godkändes för LASIK ögonoperationer under 1998. Sedan dess har LASIK kirurgi utförts på miljontals människor med minimala komplikationer. För ett litet antal människor, vanliga biverkningar av LASIK öga kirurgi är permanenta, men för många människor dessa problem minska med tiden. Även om allvarliga komplikationer kan orsaka irreparabla skador på ögat, sällan förekommer de.

överväganden

Omedelbart efter kirurgi, kan du räkna med att uppleva biverkningar såsom klåda, sveda, mild smärta, bristningar, och otydlig eller suddig syn. Ta hänsyn till det faktum att du kan missa ett par dagars arbete förrän symtomen avta. Symtom bör börja för att förbättra kort efter operationen men din syn kommer att fortsätta att förändras för upp till sex månader.

Varning

Dina chanser att drabbas av biverkningar från LASIK ögonoperationer ökar om du redan lider av vissa ögonsjukdomar såsom torra ögon, keratokonus (försämring av hornhinnan), stora pupiller, tunna hornhinnor och tidigare ögonskador eller operationer. Andra hälsofrågor kan också bidra till problem med LASIK kirurgi. Har din läkare undersöka dig för komplicerande förhållanden innan de genomgick operationen.