XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Lista över livsmedel som veganer äter

Översikt

Många som följer standarden amerikanska kosten eller annan köttbaserad kost tror ofta att veganism är mycket restriktiv. Det kan vara svårt att förstå varför någon skulle omfatta en diet som inte innehåller kött, ägg eller mejeriprodukter. Men det finns många hälsosamma livsmedel som veganer kan konsumera för att få alla protein, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som behövs för optimal hälsa.

Frukt och grönsaker

Lista över livsmedel som veganer äter

Så många allätare eller köttätare skulle gissa, frukt och grönsaker är häftklamrar av vegankost. Veganer äter dem i sallader, grytor, stek rätter och nedgångar som hummus och baba Ghannouj. Alla grönsaker och frukter anses vegan i deras naturliga, råa tillstånd.

Bönor och baljväxter

Lista över livsmedel som veganer äter

Eftersom veganer inte härleda protein från kött, mejeriprodukter eller ägg, bönor och baljväxter är viktiga källor till protein för många veganer. Dessa livsmedel innehåller svarta bönor, kikärter, linser, bönor marinblå och kidneybönor. Dessa livsmedel ger också kostfiber i vegankost.

soja~~POS=TRUNC

Lista över livsmedel som veganer äter

Sojaprodukter används ofta som kött och mejeri ersättare i vegankost. Sojamjölk kan användas i alla recept som kräver komjölk, och den kan också användas i spannmål eller av sig själv. Tofu, som är gjord av sojabönor ostmassa, visas i vegan smörgåsar, grytor och stek rätter. Vissa stormarknader och hälsokostbutiker säljer också vegan soja versioner av yoghurt, riven ost, gräddfil och ostskivor.

spannmålsprodukter

Lista över livsmedel som veganer äter

Veganer grundar sig oftast på spannmålsprodukter som havregryn, tortillas, bröd och pasta för kolhydrater och kostfibrer. De flesta veganer väljer fullkornsprodukter, som inte innehåller bearbetade och raffinerat mjöl, eftersom de erbjuder mer näringsämnen än vitt mjöl produkter.

Förpackat kött Replacements

Lista över livsmedel som veganer äter

Vegan versioner av livsmedel som är avsedda att imitera färg, konsistens och smak av köttprodukter finns i vissa stora livsmedelsbutiker. Dessa inkluderar vegan faux kyckling stålband, bacon, lunch kött, nötkött smular, hamburgare, korv patties och chorizo. Men vissa veganer undvika dessa produkter eftersom de tenderar att vara mycket bearbetas och är vanligtvis hög i konserveringsmedel och natrium.

andra livsmedel

Lista över livsmedel som veganer äter

Det finns många andra livsmedel som anses acceptabelt i en vegansk kost. Dessa inkluderar nötter, frön, groddar och popcorn. Baba Ghannouj, en rostad aubergine dopp och hummus, en garbanzo böna dopp, är populära bland veganer eftersom de ger massor av protein och kan avnjutas med en mängd olika crudites och andra avbländande livsmedel. Thailändska och indiska curryrätter är också vanligt uppskattas av veganer. Det finns södra Indiska och thailändska restauranger i USA som tillgodoser veganer och vegetarianer.

tillskott

Lista över livsmedel som veganer äter

Även veganer ta del av en hälsosam kost som är rik på näringsämnen, är det brist på en vitamin i synnerhet - vitamin B-12. Vitamin B-12 är naturligtvis finns i animaliska produkter, men veganer behöver för att få B-12 från andra källor. McKinley Health Center vid Illinois University visar att veganer få vitamin B-12 från jäst, berikade livsmedel eller kosttillskott.