XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

De flesta panikattacker brukar inträffa utan förvarning, utan en yttre orsak, generera ett antal olika psykologiska och fysiologiska symptom. Symtomen inkluderar yrsel, svettningar, skakningar och snabb hjärtslag tillsammans med en överväldigande känsla av rädsla.

American Journal of Psychiatry (2006) rapporterade helande effekterna av ljusterapi på säsongsbetonad och nonseasonal depression. På grund av detta, psykiatrisk forskning söker nu för eventuella positiva effekter av ljusterapi på andra sjukdomar såsom ångest, sömnlöshet och muskelsmärta, liksom panikstörningar.

Identifiering

National Institutes of Health (NIH) rapporterar att mer än 1 miljon amerikaner lider av någon form av panikångest. Enligt Dr David Barlow står panikångest som en av de vanligaste känslomässiga besvär, och blir därmed en viktig hälsofråga.

För en diagnos av paniksyndrom, den Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV) kräver närvaro av minst fyra av de vanligaste symtomen, såsom andnöd, yrsel, hjärtklappning och rädsla för att dö. Dessutom måste nöd över möjligheten att en annan attack bestå under åtminstone en månad.

Funktioner

Ljusterapi hänvisar till användningen av visuell eller färgat ljus för att behandla en mängd olika emotionella och fysiska sjukdomar. Enligt Dr Daniel Kripke, terapeutiska fördelar resulterar från intensiteten liksom varaktigheten av exponering för ljus. Ljusintensiteten varierar från mycket högt, till exempel i samband med starkt solljus (10.000 lux), eller mycket låga, såsom ljus associerat med en molnig dag (2500 lux).

Fungera

Dr Kripke tyder på att vår moderna livsstil ger oss anledning att tillbringa mindre tid i solljus. På grund av detta, våra kroppar lider. Ljusterapi verkar för att kompensera för en brist på solljus, vilket verkar avgörande för vår fysiska och emotionella hälsa.

Specifikt, Dr. John Downing, en banbrytande ljus terapi forskare, föreslog att ljusterapi verkar stimulera olika områden i hjärnan som ansvarar för vår emotionella och fysiska hälsa.

Psykiatriker vid Albert Einstein College of Medicine rapporterade framgångsrikt behandla en ung kvinna som led av panikattacker med ljusterapi. Hennes attacker verkade vara kopplade till säsongsbetonad affective disorder (SAD), ett tillstånd som förknippas med brist på solljus under vintermånaderna. Efter att ha fått ljusterapi, förbättrades hennes tillstånd.

överväganden

För allmän giltighet, består ljusterapi utrustning en liten låda som kan placeras på ett bord eller skrivbord. Lådan innehåller en fluorescerande lampa och ett plast diffusionsskärm. Att få behandling, du bara sitta nära lådan, med huvudet och kroppen lutas mot ljuset. Du kan läsa, skriva eller äta under behandlingen, som varar mellan 15 minuter och 2 timmar. Du kan dela upp dessa sessioner efter dina behov.

Varning

En studie av Alan O. Kogan och Patricia M. Guilford rapporterade mindre biverkningar förknippade med ljusterapi såsom huvudvärk, yrsel och synproblem. Men dessa biverkningar är registrerade som milda och varade bara en kort tid.

Ändå Dr. Kripke varnar stirrar på ljus samt att inte använda en behandling över 10.000 lux. Dessutom rekommenderar han en ljusbehandling källa med en minimal exponering av ultraviolett ljus.