XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Magnesium är ett viktigt näringsämne som behövs i kroppen för att producera och transportera energi, reglera blodtrycket, producera protein, och att dra ihop sig och slappna av musklerna. Magnesium är också viktigt för friskt immunfunktion. Enligt American Diabetes Association, har magnesiumbrist också kopplats till ökad insulinresistens hos barn. Och US National Library of Medicine har medgett att "Magnesiumbrist hos barn med ADHD förekommer oftare än hos friska barn."

Rekommenderade dagliga intag av magnesium

Det rekommenderade dagliga intaget av magnesium för barn en till tre år är 80 milligram (mg); 130 mg för barn fyra till åtta år gamla; 240 mg för barn nio till tretton år gamla; och för ungdomar i åldern 14 till 18, 360 mg för flickor, och 410 mg för pojkar.

symptom

Tidiga magnesiumbristsymptom hos barn kan inkludera sömnlöshet, irritabilitet, apati, anorexi, minnesproblem, inlärningssvårigheter, trötthet, muskelsvaghet, hyperaktivitet och förvirring. Mer allvarliga symptom på magnesiumbrist inkluderar hjärtklappning, muskelryckningar, hallucinationer, domningar och delirium.

Förebyggande

Det bästa sättet att förebygga magnesiumbrist i barn är att mata dem en välbalanserad kost som innehåller massor av mörkgröna bladgrönsaker som spenat, eftersom dessa typer av grönsaker ger de bästa källorna för magnesium. Andra livsmedel som är rika på magnesium inkluderar hela korn, pumpafrön, potatis med huden, nötter, bönor, baljväxter, soja, avokado, torkade aprikoser, bananer, havregryn och örter som basilika, dill ogräs och salvia.

Behandling

En läkare kan kontrollera blodnivåerna av magnesium i ett barn att avgöra om hon lider av magnesiumbrist. Om barnet är bristfällig i detta mineral, kan läkaren rekommendera att öka sin dagliga intaget av magnesium-rika livsmedel, eller att komplettera sin kost med kosttillskott. Om magnesiumnivåer är allvarligt låg, kan en magnesium dropp administreras av läkare för att återställa magnesiumnivåer till det normala.

Varning

Även om magnesium tillskott är lätt tillgängliga i butiker, kan alltför mycket av detta mineral vara giftiga, och i extremt höga doser kan det vara dödligt för barn. Ge aldrig en barn magnesium tillskott utan att konsultera en barnläkare.