XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Måste jag Tina krabba benen innan jag ånga dem?

Färska krabbor och andra skaldjur är bland de mest ömtåliga av alla livsmedel. De dör snabbt när de har lämnat vattnet och förstöra lika snabbt när de har dött. Av den anledningen är krabbor ofta kokta och blast-fryses stora fraktbåtar omedelbart efter fångsten, i syfte att färskhet. När frysta, kan krabba klorna eller ben sändas över hela världen med minimal förlust av kvalitet. De kan tinas eller uppvärmt från frysta.

Frysta krabba ben

Frysta krabba ben är nästan alltid förkokade. Detta är dels att bevara de färskaste möjliga smak, och delvis på grund av okokt krabba bytet mycket snabbt när tinats. Det viktiga att komma ihåg när du förbereder frysta krabba ben är att de redan är kokta, och om de värms upp för länge blir torr och seg.

Värme från frysta

Det finns flera sätt att värma frysta krabba benen effektivt. Vissa släppa helt enkelt krabba benen i en kastrull med saltat, kokande vatten och låt sjuda dem för fem eller sex minuter. Andra föredrar att ånga krabba benen, matlagning dem över kokande vatten i stället för i det. Krabba ben kan bakas under 10 minuter i en förvärmd ugn på 350 grader Fahrenheit, i en skål eller kastrull med 1/4 tum av varmvatten i den. De kan även grillas på grillen.

Upptining Crab Legs

Naturligtvis finns det tillfällen när tinas krabbkött är mer bekväm att använda. Tina dina krabba ben, lämna dem i kylskåpet i minst 12 timmar eller tills upptinade. Detta är den säkraste metoden, eftersom krabba förblir vid en säker temperatur under hela upptiningsprocessen. Om detta inte sker, tina frusna ben genom att köra kallt vatten över dem i en diskho eller stor skål. Som kommer att ta en till två timmar, beroende på storleken av benet. Om du är upp mot en tidsbegränsning, använd din mikrovågsugn för att tina krabba benen i små portioner.

servering

Med krabba ben, är deras söta och delikat smak bäst betjänt av enkla förberedelser. Ett av de enklaste och en av de bästa, är att tjäna varma krabba ben med kilar av citron och små ramekins av skirat smör. Krabba går bra med ris, pasta och asiatiska nudlar. Rör det till en vit sås över fettuccine eller en skål med tydlig asiatisk buljong med nudlar. Krabba är också perfekt för inslagning med i rispapper med grönsaker och nudlar att göra sallad rullar.