XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Tinnitus är den medicinska termen för ringa, surrande, dån, klicka eller vissla i öronen. Tinnitus har en mängd olika orsaker, inklusive innerörat skador, hörselnedsättning, exponering för högt ljud, stress, depression, ett tillstånd som kallas Ménières sjukdom och godartade hjärntumörer.

Funktion av behandling

Det finns ingen medicin som kan bota tinnitus; Men, vissa läkemedel har förmågan att minska symtomen av sjukdomen och förbättra livskvaliteten.

Typer av mediciner

Tricykliska antidepressiva amitriptylin och nortriptylin, den ångest medicinering alprazolam och ett läkemedel som används för att behandla alkoholism kallas camprosate är alla möjliga medicinska behandlingar för tinnitus.

Tidsram

Läkare försöker undvika förskrivning alprazolam för användning vid behandling av långvariga fall av tinnitus, eftersom läkemedlet har potential att vara vanebildande, enligt Mayo Clinic.

risker

Vanliga biverkningar av läkemedel som används för behandling av tinnitus är muntorrhet, dimsyn, aptitlöshet, diarré, ångest, sömnlöshet, menstruations oegentlighet, förändringar i libido och förändringar i vikt. Risker som är förknippade med de mediciner som används för att behandla tinnitus inkluderar hjärtproblem och utveckling av självmordstankar eller åtgärder.

överväganden

På grund av de potentiella biverkningar som förknippas med läkemedel som används för att behandla ringer i öronen, är benägna att prova andra behandlingar först, såsom hörapparater, öronvax borttagning och maskeringsorgan bärs i örat för att dränka ut tinnitus din läkare. Om en receptbelagda mediciner kan vara orsaken till ringningar i öronen, är din läkare kommer sannolikt också att försöka ändra ditt recept innan du får en ny medicin för behandling av tinnitus.