XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Torkad frukt och nötter blandningar är en stor, hälsosamt mellanmål. Torkade äpplen, russin och bananchips sätta vitaminer och mineraler till din diet. Kasta i olika typer av nötter kommer att lägga bra fetter och proteiner i mixen. Det finns flera skäl, näringsmässigt, att lägga torkad frukt och nötter till din diet.

torkade äpplen

En kopp torkade äpplen har bara 145 kalorier. Torkade äpplen är höga på kostfiber, med fem gram per portion. Detta är 20 procent av ditt dagliga värdet av kostfiber, en viktig del av en regelbunden och hälsosam matsmältningssystemet. Torkade äpplen förlorar mycket av sin näringsvärde, men lyckas har 8 procent av ditt dagliga värdet av kalium. Som med andra torkade frukter, det finns en hög koncentration av socker; en portion har 34 gram socker.

torkade bananer

En portion av torkade bananer har 346 kalorier. Torkade bananer har fett, med två gram per portion. Bananer är en utmärkt källa till kostfiber, med 10 gram per portion. Detta är 40 procent av ditt dagliga värdet av kostfiber. Torkade bananer har 47 gram socker per portion, men är hög i vitamin C. En portion har 12 procent av ditt dagliga värdet av vitamin C, och 22 procent av ditt dagliga värdet av vitamin B6. Torkade bananer är också hög i kalium (43 procent dagskurs) och magnesium (27 procent).

Russin

Torkade druvor är populära, och av goda skäl: En kopp russin har fem gram kostfiber, eller 21 procent av ditt dagliga värdet av kostfiber. Russin är hög i båda kalorier (434 per portion) och socker (86 gram per portion). Russin är en bra källa eller järn, eftersom det är 15 procent av ditt dagliga värdet av järn per portion. Russin är också hög i kalium (31 procent dagskurs) och magnesium (12 procent dagskurs).

Torkade aprikoser

Torkade aprikoser är en bra källa till flera näringsämnen. En kopp torkade aprikoser har 38 procent av ditt dagliga värdet av kostfiber, med 9 gram. En portion har också 94 procent av ditt dagliga värdet av vitamin A, liksom 28 procent av ditt dagliga värdet av vitamin E. torkade aprikoser innehåller mycket kalium (43 procent dagskurs) och koppar (22 procent dagskurs).

blandade nötter

I allmänhet, torkad frukt och nötter komma med ett sortiment av blandade nötter som presenterar jordnötter. En kopp blandade nötter (enligt definitionen av USDA) har 814 kalorier på grund av det höga fettinnehållet i nötter. En portion har 70 gram fett. Nötterna innehåller mycket protein, men med 24 gram per portion. Blandade nötter är också höga i vitamin E (75 procent dagskurs) och järn (28 procent dagskurs).