XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Barn som är gamla nog att äta fast föda och gå mer än tre dagar utan avföring kan vara förstoppad. Pediatric förstoppning har många orsaker såsom att inte äta tillräckligt med fibrer, brist på motion, inte dricka tillräckligt med vätska, felaktig potträning och rädsla för smärtsamma elimineringar.

Diet

Ge barn över två månaders ålder äppeljuice dagligen för att lägga fiber till kosten. Spädbarn över fyra månader gamla kan äta fiberrik ansträngda livsmedel som spannmål, katrinplommon, bönor eller spenat varje dag. Barn äldre än ett år bör äta grönsaker eller frukt tre gånger om dagen. Dessa barn kan också börja äta livsmedel som innehåller mycket kli såsom kli muffins, kli flingor, havregryn, kex Graham och brunt ris. Mata ditt barn en kost rik på fibrer för att behandla förstoppning och hindra den från att återvända. Erbjud råa frukter och grönsaker som snacks mellan måltiderna. Hugga upp och dölja kokta grönsaker i spagetti sås eller köttfärslimpa. Fruktjuice kan öka fiber i tarmkanalen så att den passerar genom lättare. Minska livsmedel som är kända för att orsaka förstoppning som ost, yoghurt och andra mejeriprodukter.

Potträning

Om ditt barns förstoppning tycks sammanfalla med försök till potträning, gå tillbaka till blöjor för en stund. Undanhållande avföring kan vara ditt barns sätt att säga att han inte är redo att gå på pottan. Tvingar potträning sällan fungerar och kan börja en dust med förstoppning som är svårt att bryta. När ditt barn visar intresse för pottan, hjälpa honom lära sig att använda den genom att sitta honom på pottan efter varje måltid för cirka 10 minuter.

avföring mjukgörare

Fråga din läkare innan du ger ett barn pall mjukgörare, laxermedel eller stolpiller. Glycerin suppositorier kan vara till hjälp, men bör inte användas ofta eller ditt barn kan ha svårt att flytta sina tarmar utan en. Dessa fungerar genom att stimulera tarmen och smörj ändtarmen för att underlätta eliminering. Avföring mjukgörare som Citrucel och Metamucil inte är lika hårda som laxermedel och kan användas av äldre barn. Over-the-counter laxermedel bör inte ges till barn utan läkares inrådan.