XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Naturliga kosttillskott för PCOS hår tillväxt

Polycystiskt ovariesyndrom, även känd som PCOS, är en hormonell obalans som drabbar så många som 5 till 10 procent av kvinnor i barnafödande ålder. PCOS kan göra det svårt för en kvinna att gå ner i vikt och bli gravid barn. Eftersom det utlöser överdriven produktion av manliga hormoner, kan det även medföra manligt mönster håravfall på huvudet och hårväxt på kroppen. Naturliga kosttillskott som lägre manliga hormoner kan bidra till att förhindra håravfall hos kvinnor med PCOS. Om du har PCOS, prata med din läkare innan du påbörjar någon regim, naturläkemedel eller på annat sätt. PCOS kan vara svårt att hantera, och det kan påverka de viktigaste aspekterna av ditt liv.

kysk träd

Kysk träd, även känd som Vitex eller chasteberry, kan fungera som en antiandrogen, sänka androgennivåer, enligt University of Maryland Medical Center. Kysk träd kan hjälpa till att reglera hormon obalans, såsom överproduktion av androgener eller onormal kvinnohormonproduktion. Biverkningar kan inkludera klåda, hudutslag, huvudvärk, ytterligare håravfall, hjärtklappning, muntorrhet och illamående. Ta inte kysk träd utan läkares OK. Ta inte det alls om du är gravid.

Lakrits

Lakritsrot, tillverkad av roten av lakrits anläggningen är i allmänhet inte finns i stora mängder i svart lakrits godis längre på grund av dess skadliga effekter när det tas i stora mängder. Lakrits som en örtpreparat kan bidra till att minska PCOS relaterade håravfall genom att hämma produktionen av testosteron i äggstockarna. En liten studie av nio friska kvinnor som genomförs av forskare vid italienska universitetet i Padua fann att 3,5 g lakrits tas dagligen under den senare hälften av menstruationscykeln minskade testosteronnivån. Resultaten publicerades i oktobernumret av november av tidskriften "steroider." Ytterligare tester måste göras för att underbygga dessa slutsatser. Tala med din läkare om du funderar på lakritsrot som ett botemedel. Ta inte det alls om du är gravid. Lakrits kan också orsaka elektrolytobalans, vätskeretention och högt blodtryck.

Pion

Pion, en ört som används i traditionell kinesisk medicin, används ofta för att sänka androgennivåer i kombination med lakrits. En traditionell kinesisk medicin formel av lakrits och vit pion användes i en studie som publicerats av japanska forskare i 1994 frågan om den mars-april "International Journal of Fertilitet och Menopausal studier." Forskare rapporterade att testosteronnivåerna sjunkit, och östrogennivåerna ökade i 34 kvinnor som behandlades med 7,5 g av växtbaserade kombination för fyra veckor, vilket tyder på en ökning av omvandlingen av testosteron till östrogen. Denna kombination av läkemedel bör inte tas under graviditet. Tala med din läkare innan du tar pion att behandla håravfall.

Sågpalmetto

Saw Palmetto, som ofta används som ett naturläkemedel behandling för att minska överskottet manliga testosteron, kan också minska androgenproduktion hos kvinnor med PCOS, och därmed bromsa håravfall. Sågpalmetto kan fungera genom att hämma omvandlingen av testosteron till en mer potent androgen, dihydrotestosteron, genom att blockera effekten av ett enzym som är nödvändigt för omvandlingen, 5-alfa-reduktas, enligt Dr. Paula Gardiner, en medlem av den Longwood Herbal Task kraft i samband med Dana Farber Cancer Institute. Ta inte sågpalmetto ensamt eller i kombination med något läkemedel under graviditet eller vid något annat tillfälle utan läkarens tillstånd.