XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Uttrycket "mage kramp" är ganska vag. Vad exakt människor talar om när man använder termen är inte alltid tydlig och kan skilja mellan människor. Magkramper bäst definieras som muskelspasmer i nedre delen av magen som orsakar mild till svår smärta. Det finns många förhållanden som är kända för att orsaka magen kramper, varav de flesta är lätt åtgärdas.

Menstruation

Menstruation är en av de vanligaste orsakerna till magkramper. Kramper orsakas oftast av överdriven produktion av hormonliknande ämnen i kroppen som kallas prostaglandiner. För mycket prostaglandiner kommer att resultera i inflammation och smärta.

matIntolerance

Många människor har svårt att smälta vissa livsmedel, särskilt de som görs med mjölkprodukter (laktos intolerans) eller råa eller bearbetade livsmedel. Om en persons mage är känslig för sådana ämnen kan det orsaka en hög koncentration gastric i matsmältningssystemet, vilket resulterar i magkramper.

Matsmältningsbesvär och Matmissbruk

Overindulging i livsmedel kommer vanligtvis orsaka problem för matsmältningssystemet. När man äter, kräver mat tillräckligt utrymme och tid att brytas ned ordentligt. Overeating kräver magen och tarmarna att arbeta hårdare helt enkelt för att absorbera all överskotts mat. Detta extra arbete, plus sträckningen av de abdominala väggar, ofta resulterar i kramper.

Matförgiftning

Om maten inte hanteras eller beredd på rätt sätt, är det sannolikt att bli förorenat med bakterier eller virus. Dessa farliga mikroorganismer kan utlösa förödelse i magen och tarmarna, inte bara orsakar kramper, men diarré, illamående och kräkningar samt.

kronisk förstoppning

Förstoppning är obehagligt nog utan att orsaka kramper. Men en person som upplever kronisk förstoppning är ofta känsliga för magkramper. Om det finns ett problem med kronisk förstoppning, kan fekalom uppstå. När detta händer, härdade avföring samlas vid botten av tjocktarmen, vilket orsakar blockering som resulterar i kramper. Som det fekala materialet fortsätter att bygga upp, trycket byggs också, vilket resulterar i ytterligare kramper. Sådana komplikationer bör kontrolleras av en läkare.

Diarré

Diarré kan orsakas av ett antal saker, bland annat förgiftade mat, en bakteriell eller virusinfektion, eller tål en viss typ av mat. Det är dock ofta tillsammans med magkramper. När man arbetar med diarré, kan magmusklerna spasm, orsakar smärtsamma kramper.

motion

Helst musklerna i buken sträcks på ett sätt som kroppen inte används för att, cramping sannolikt kommer att ske.