XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Övningar för att förbättra den fotvalvet

De flesta människor utvecklar valv i sina fötter under uppväxten. Men i vissa fall, bågarna kan inte utvecklas så mycket som de borde, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas platta fötter. Bågar kan också falla senare i livet, på grund av stress på fötterna. Även om detta är ett vanligt tillstånd och oftast ingen anledning till oro, ibland det kan leda till kronisk smärta och obehag. Utöva fötterna regelbundet för att förbättra dina bågar och övergripande fothälsa, och konsultera en läkare om du upplever kronisk smärta.

Go Barefoot

Skor är praktisk och bra, men om dina skor inte ger tillfredsställande hålfotsinlägg, kan de bidra till fotproblem. För att förbättra dina bågar och gynna övergripande fothälsa, försök att gå barfota så mycket som möjligt. Börja med att gå långsamt med nakna fötter, sedan öka intensiteten. Om du har tillgång till en strand, kan du ge dig valv en bra träning genom att gå barfota i sanden en eller två gånger varje vecka.

Yoga för fötterna

Enligt Aadil Palkhivala av "Yoga Journal," yoga erbjuder många fördelar för förbättrade fot valv. Han rekommenderar sitter i Virasana posera för 10 minuter varje dag innan sängen eller när du vaknar. För att utföra Virasana, knäböja på golvet och tryck knäna ihop. Skjut fötterna tills de är lite bredare än höfterna, hålla toppar fötterna mot golvet. Försök att luta sig tillbaka hela vägen mellan fötterna, eller placera en rullad handduk under skinkorna om du inte kan göra det hela vägen ner. Om du upplever kramper, kan du också massera fötterna medan i ställningen.

ballerina Workout

En ballerina fötter kan vara en symbol för vackra valv. Dancescape rekommenderar några enkla övningar för att förbättra höjden av dina bågar, såsom tå lockar. Sitt på golvet med benen utsträckta framför dig. Peka dina fötter och tår, och håll i tre till fem sekunder. Därefter hålla din fot välvda, men försök att bara böja tårna. Håll i tre till fem sekunder, sedan peka tårna. Upprepa detta ungefär 10 gånger. Den här övningen är särskilt fördelaktigt för de övre valv.

Hälsenan övningar

Enligt MayoClinic.com, kan platta fötter vara resultatet av en förkortad hälsena. American Academy of ortopediska kirurger rekommenderar att göra kalv sträcker att sträcka och stärka hälsenan. Luta sig framåt mot en vägg, sedan ta med höger fot framåt och böja knä, som om att göra ett utfall. Försök att sänka den bakre foten helt till marken, och håll i 10 sekunder, sedan upprepa på andra sidan.