XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
propolis Fördelar

Du hittar propolis populära som ett alternativ medicin och som ett livsmedel. Fastigheterna i propolis kan variera, beroende på var bina samlar det. Till exempel propolis från Okinawa, Japan, har prenylflavonoids som inte syns i propolis från Europa och Brasilien, enligt Smithsonian / NASA Astrophysics Data System. Trots att fler studier behövs om propolis och dess aktiva komponenter, ser du det i livsmedel, drycker, kosmetika, pastiller och andra produkter som påstår sig erbjuda dig hälsofördelar, enligt National Institutes of Health.

Funktioner

Propolis är en harts som är gjord av bin. Detta harts är laddad med antioxidanter som kallas flavonoider, enligt University of Maryland Medical Center. Sådana antioxidanter hjälper kroppen att bekämpa infektioner och stärka immunfunktion.

effekter

Studier i provrör visar att propolis kan stoppa herpes simplex viris-1 och HSV-2 från att reproducera, råder UMMC. En liten studie på personer med genital herpes producerade också lovande resultat. Studien fann att personer som använt propolis hade skador läker snabbare än personer som använt Zovirax salva, som är ett antiviralt läkemedel. Men innan du försöker denna lösning, observera att UMMC varnar behövs fler studier för att kontrollera om propolis verkligen fungerar. Studier på djur och i laboratorier tyder propolis kan hjälpa till att behandla andra typer av infektioner, enligt National Institutes of Health. Initial mänskliga forsknings verkar också lovande för åtgärder mot tarm Giardia infektioner, bakterier i munnen och urin bakterier. Innan du försöker denna lösning dock vara medveten om att NIH säger mer forskning behövs innan propolis kan rekommenderas för dessa användningsområden.

fördelar

Propolis ger fördelar som ett kosttillskott, enligt "Propolis Power Plus" av Carlson Wade och Joan A. Friedrich. En studie på portugisiska propolis konstaterar också att det kan ge dig hälsofördelar eftersom det är en bra källa av den totala fenoler. Dessa fenoler har antioxidativa egenskaper som kan gynna din hälsa, enligt huvudstudieförfattaren L. Moreira. Studien November 2008 publicerades i tidskriften Food and Chemical Toxicology.

potential

Propolis vinner intresse som en möjlig helt naturlig antibiotika, enligt Wade och Friedrich. En översyn i November 2009 tidskrifts Senaste Patent på antiinfektiva Drug Discovery noteras att propolis har stark antibakteriell verkan, tillsammans med bidrottninggelé, binas gift och honung. Propolis har den starkaste verkan mot bakterier bland dessa biprodukter, enligt omdöme författare L. Boukraâ och SA Sulaiman. De noterade att propolis "klarhet i flavonoider är troligen ansvarig för den här åtgärden.

Teorier / Spekulationer

Propolis kan gynna människor som lider många andra förhållanden, men vetenskapliga bevis är inte stark nog att faktiskt rekommendera för eller emot användning för dem, enligt NIH. Tillstånd innefattar vaginit, magsår som orsakas av Helicobacter pylori-bakterier, svampinfektioner i munnen, gingivit och tandplack, kall förebyggande och behandling, mindre brännskada behandling och en inflammerad livmoderhalsen.