XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Protein Shake för personer som är allergiska till vassle

Om du har en mjölkproteinallergi, de "ostmassa och vassla" av den klassiska barnkammarerim kan vara skrämmande än miss Muffet Spider. Vissa människor är allergiska mot kasein, eller "ostmassa" en del av mjölk och andra vasslen, eller vätska, en del. För personer med vassle allergier, kan en enkel frukost objekt som en smoothie blivit något av en utmaning, både mejeriprodukter och vissa bearbetade livsmedel avgjort på-menyn.

Problem

Mejeriprodukter bildar grunderna i den klassiska smoothie. Men det du har lärt dig har en vassle allergi, kommer mejeri måste bytas ut. Vassle, en av de två proteiner som finns i mjölk, kan utlösa omedelbara symtom som nässelutslag och väsande andning, och eventuella problem som diarré, kramper och rinnande näsa. En vassle allergi skiljer sig från en laktos eller proteinintolerans från att dricka mjölk; din läkare kan hjälpa dig att skilja mellan de två.

Livsmedel ska undvikas

Eftersom vassle är en mjölkprotein, mjölkprodukter såsom mjölk, grädde, yoghurt och glass är naturligtvis problematiska tillägg till smoothies. Get och fårmjölk innehåller även vassle och orsaka allergiska reaktioner, varnar matallergyen och det Anaphylaxis nätverket. Vissa bearbetade livsmedel, såsom jordnötssmör eller choklad, kan också ha vassle tillsatser. Medan vassleprotein finner nåd med några fitness buffs för ytterligare protein och muskelbyggande, bör personer med vassle allergier undvika att lägga den pulveriserade komplement till smoothies.

substitutioner

Överväg att använda fruktjuice som huvud vätska i smoothie. Alternativt kommer frysta bananer, sötpotatis eller tillsatsfria mutter smör lägga till en krämig touch till drycken utan att lägga vassle. Om du föredrar att kopiera ett recept som använder mejeriprodukter, leta efter soja, ris eller mandelbaserade produkter för dina smoothies. Kontrollera etiketterna noggrant. Även "icke-mejeri" livsmedelsprodukter kan ha tillsatser som vassle. Likaså om du använder proteinpulver i dina smoothies, leta efter en gjord av soja eller ris och som är certifierat vasslefritt.

Metod

När du använder juice eller nondairy mjölk som bas för din smoothie, lägga till att vätska först, innan du placerar frukt, icke-mejeri yoghurt eller isbitar i mixern. Börja på lägsta hastighet, sväng mixern till en högre hastighet, om det behövs. Kombinationer att experimentera inkluderar apelsinjuice med jordgubbar, en banan, icke-mejeri frukt yoghurt och is; bananer, ananas, vaniljextrakt och is; frysta mango, sojamjölk och honung; och kokta sötpotatis, apelsinjuice, icke-mejeri vanilj yoghurt, icke-mejeri vispad toppning, vaniljextrakt och honung eller socker. Läs alltid märkningen av substitut mejeri att bekräfta att de inte inkluderar vassle tillsatser.