XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Roliga Fakta om Cricket

Cricket är tros ha sitt ursprung med engelska herdar som utvecklade spelet för att spela medan de bevakade sina hjordar. Känd som Englands nationella tidsfördriv, är cricket spelas av två 11-mannalag som turas vadd. Målet med spelet är att flest körningar. Batsmen poäng körningar medan bowlers skål bollar och försöka få smeter "ut", vilket betyder bort från spel grunder. Tio fielders hjälper kastare förhindra smeter från poäng.

Utrustning

"Wicket" hänför sig till de små portar som används på cricket spelar grunder. Cricket fladdermöss väger allt från 2 till 3 pounds och kulorna är gjorda av skiktade kork insvept tätt med snöre och täcks av ett yttre skikt av läder. Mäns cricket bollar väger ca 5 1/2 uns. Racketar och bollar som används av kvinnor och ungdomscricket är mindre och lättare.

Cricket Vs. Baseboll

Det första spelet någonsin spelat i USA som använde ett slagträ och en boll var cricket. Sporten var populär i USA 1834-1914, när mer än 1000 cricket klubbar fanns i 46 stater. Cricket ledde till spelet brännboll, som utvecklats till townball och därefter, baseball, USA: s nationella tidsfördriv. Cricket inte använder en rund bas väg som den som används i baseball. Cricketersna köras i raka linjer.

bowling Greats

Det är inte lätt att definiera historiens största kastare. "The Wisden Cricketer," en engelsk tidskrift, hävdar Murali Muralitharan Sri Lanka är störst. Andra noterade bowlers inkluderar Shane Warne i Australien, Richard Hadlee av Nya Zeeland och Västindien "Courtney Walsh.

längsta Match

Den längsta matchen i historien om cricket ägde rum 1939. England och Sydafrika deltog i en enda match som varade i 14 dagar. Spelas i Sydafrika, spelet var inte över i slutet av två veckor. England behövde ytterligare 42 körningar att vinna spelet men dess fartyg hem var planerad för avresa nästa dag. Matchen förklarades oavgjort.

nelson

Det finns en lång lista med termer som används endast i spelet i cricket. "Nelson" är en poäng av 111 och anses otur. Vidskepliga fans har utvecklat anpassade för att lyfta en fot eller båda från marken tills en förändring i poäng. Vidskepelse kom från en utbredd tro att engelsmannen Lord Horatio Nelson hade ett öga, en arm och ett ben. I själva verket, Nelson hade båda benen, men försök av historiker för att ställa posten raka har inte varit framgångsrika.

praktiska Skämt

Under en 1984 rundtur i Zimbabwe, Australian slagman Greg Ritchie lät schimpanser lös i sitt lags omklädningsrum. Ritchie var repad från spel på grund av sjukdom och lånade schimpanserna för ett skämt. Tidigare australiska kaptenen Richie Benaud, känd för sin dapper utseende, en gång hittade skorna spikade till golvet genom en busig lagkamrat, Bill Lawry. Nya Zeelands lagledare gav en gång Jeremy Coney $ 100 i hans rookiesäsong för en frisyr och ny cricket redskap, men Coney köpte en 12-strängad gitarr istället. Coney captained småningom laget.