XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Roliga fakta om Kalium

Kalium är ett mineral som fungerar med natrium för att reglera balansen av vätskor i kroppen. Enligt National Institutes of Health, de flesta människor kan lätt få sin rekommenderade dagliga dosen av kalium genom sin kost, vilket kompletterar onödigt. Kalium kan hittas i en mängd olika naturliga källor med en tillräckligt bred för att tilltala nästan alla smaker, inklusive bananer, morötter, citrusfrukter, nötter, potatis, mjölk och sardiner. De fakta som rör kalium visar att det är viktigt att livet på jorden även om de inte konsumeras som en del av en balanserad kost.

Överflöd i jorden och kropp

Kalium är den åttonde mest förekommande mineral i atmosfären och ännu mer rikligt representerad i kroppen. De enda mineraler med en större närvaro i människokroppen än kalium är kalcium och fosfor, enligt "The medicinsk rådgivare." Denna höga mängd kalium är relaterad till dess höga kvalitet för att säkerställa en fungerande kropp. Kalium är viktigt för metaboliserande kolhydrater, som utsöndrar insulin från bukspottkörteln och syntetisera protein.

Livsmedel med mer kalium än bananer

Bananer är ofta högst upp på listan när man hänvisar till naturliga källor av kalium, men ett antal andra livsmedel innehåller en större andel av kalium, av vilka en del kan vara förvånande. Datum, russin och påståenden är bättre källor av kalium. På toppen av listan över livsmedel som innehåller mycket kalium är bakad potatis, rå kassava, beskära juice och torkade persikor, enligt "Förebyggande Magazine Nutrition rådgivare."

växt Deficiency

Kalium är viktigt näringsmässigt långt innan det någonsin gör sin väg in i din kropp. Växter behöver kalium för att frodas och en anläggning med en kaliumbrist är lika sjuklig som en kropp med en kaliumbrist. Du kan berätta om dina växter inte får rätt mängd av kalium när bladen blir grått, gult eller brunt, och kanterna börjar krypa. Kalium brister i växter uppträder vanligen under den senare delen av säsongen på grund av mineral som används genom att utveckla frukt.

Varför Kalium symboliseras av en K

Den kemiska beteckningen för kalium är ett av de val som inte verkar göra så mycket uppenbar känsla som andra symboler. Kalium fick sin periodiska systemet symbolen "K" som ett resultat av det latinska derivat "kalium," för sin ursprungsbeteckning "pottaska."

Användning av kalium

Kalium s användningsområden i kroppen inkluderar reglering av hjärtslag och muskelkontraktion, samt bevarande av cellfunktioner. Kalium också används i stor utsträckning utanför kroppen i en mängd olika sätt. De iodizing egenskaper av kalium gör det användbart för tillverkning av både fyrverkerier och sprängämnen. Kalium används för att utveckla fotografier, göra medicin och JODDA salt.