XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Varje operation bär med sig en del av risken. Eftersom ryggkirurgi innebär aktivitet nära viktiga nerver, kommer din läkare att gå över alla möjliga komplikationer som kan uppstå med dig om hon rekommenderar förfarandet. Riskerna för ryggradskirurgi innefattar komplikationer från anestesi, skador på ryggmärgen och infektion.

Fakta

Ryggradskirurgi utförs för en mängd olika skäl. En diskektomi, där en spinal skiva trimmas, kan behövas för att lindra ryggsmärtor. Om kotorna behöver stabiliseras, kanske du behöver ryggradsfusion kirurgi för att ge dem det stöd de behöver. Ryggkirurgi kan också utföras för att avlägsna tumörer på eller nära ryggraden. Som med alla andra kirurgiska ingrepp, när du genomgår ryggradskirurgi du löper risk att utveckla en infektion.

Infektion

En spinal infektion kan uppstå var som helst i din ryggrad, från toppen av halsen till nedre delen av ryggen. Spinal infektioner kan förekomma omedelbart efter att du opereras. Om detta händer, kan infektionen utvecklas i snitt sajt gjord av din kirurg eller i ryggraden själv. En spinal infektion kan också utveckla år efter att du har återhämtat sig från operationen. Om den lämnas obehandlad, kan en spinal infektion orsaka kronisk smärta, förlamning och till och med döden.

symptom

Symtom på en infektion efter ryggkirurgi beror på var infektionen sker. Om infektionen utvecklas medan du återhämtar sig från operation, kan snittet webbplatsen blir röd, svullen och varm vid beröring. Du kan uppleva ökade nivåer av smärta och feber. Snittet sår kan sippra pus. Symtom på en infektion i ryggraden sig feber och smärta som inte kommer att blekna i nacke eller rygg. Trycket på din ryggrad kommer att orsaka smärta och du kan uppleva svaghet, förlamning eller smärta som reser ner dina armar och ben.

Behandling

Om du utvecklar en infektion i snittet platsen efter ryggkirurgi, kommer din läkare att börja din behandlingsprogram genom att föreskriva antibiotika. Om såret sipprar pus, kan den behöva tas upp på nytt och dräneras. För en infektion i ryggraden, kan din läkare ordinera långsiktiga antibiotika för att bekämpa den. Om infektionen orsakar svullnad som pressar ner på ryggmärgen och orsakar förlamning, då kirurgi kan krävas för att dränera infektionen.

överväganden

Vissa riskfaktorer gör det mer troligt att du kommer att utveckla en infektion efter ryggkirurgi. De omfattar har en hjärtfel och att vara på intravenösa läkemedel. Olika operationer har olika risknivåer. En diskektomi har mindre risk för infektion än spinalfusion. Ju mer hårdvara som används på ryggen under en operation, såsom stavar och skruvar, desto mer sannolikt kommer att utveckla en infektion.