XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Sätt du kan hjälpa barn genom Transitions

Övergång avser att ändra och det kan vara stressande, frustrerande eller oroande för ditt barn, särskilt om hon är engagerad i en aktivitet som hon verkligen tycker om. För att undvika en potentiell härdsmälta, ignorera situation eller trots episod, underlätta ditt barn i övergångsperioder genom att göra dem mer spännande och förutsägbar. Att sätta i extra ansträngning gör övergångarna lättare för er båda.

Skapa en rutin

Upprätta en regelbunden rutin att följa hjälper ett barn vet vad de ska förvänta sig av dagen. Konsistensen minskar kaos, förvirring, stress och ångest. Du vill inte en dag full av oväntade övergångar - detta är alldeles för mycket för ditt barn. Till exempel, om du behöver springa ärenden hela veckan, försök att kluster ihop dem och göra dem alla i ett svep, i stället för att avbryta ditt barns vanliga rutin med många utflykter. Kom ihåg att kasta in några barnvänliga aktiviteter om du stör hennes rutin, som en 30-minuters stopp vid bokhandeln eller bibliotek för en ny godnattsaga.

Ge Verbal Varningar

Ta för vana att erbjuda information till ditt barn om dagen och vad som kommer att hända härnäst, så han kan förbereda sig. När ditt barn börjar spela, flyger tid förbi. Om du ger ditt barn verbala varningar, kommer övergången inte bara smyga upp på honom. Erbjuder en 30-minuters varning, 10 minuters varning fem minuters varning och en 1-minuters varning, så han vet övergången kommer. Prova "30/10/5/1 minuter innan du måste städa upp för sängen."

Använda Creative varningar

Du behöver inte bara använda din röst för att ge övergångs varning. Var kreativ och använda andra medel, liksom. En cowbell, sträng av bjällror eller middag klocka fungerar. En viss klappa sekvens får också peka across. Använd en av dessa icke-verbala metoder hjälper till att spara din röst och är tydlig över andra ljud i samband med ditt barns speltid. När du ger den icke-muntlig varning, koppla ihop den med den verbala förklaring, såsom jingle, jingle, jingle - ". Fem minuter tills sanering och middag tid"

Fylla i Time

Sitta under övergången är inte roligt - fylla tomrummet med lite underhållning. För att öka ditt barns vilja att samarbeta, låt henne göra några beslut om vad man ska göra med tiden mellan aktiviteter. Ni två kan sjunga sånger, recitera barnvisor eller spela gissa spel. I-Spy och Simon Says är tidsfyllmedel. Läs ditt barns favoritbok.

Prata igenom det

Diskutera stora händelser och förändringar med ditt barn över tiden, som börjar skolan eller flytta. Börja tidigt och prata om det ofta. Tala om sina rädslor, oro och idéer om ämnet. Ha tålamod och förståelse som du verkligen lyssna på vad han har att säga. Ge honom tid att arbeta igenom sina känslor om den stora förändringen.