XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Skillnaden mellan bäckenben Tilt & amp; bäcken Lift

Den bäcken tilt och bäckenlyft är två yogarörelser som vanligen utförs för att lindra nedre delen av ryggen stress och bidra till att förbättra hållning. Dessutom har båda rörelserna stärka muskler som ger stöd för din mage, nedre delen av ryggen och bäckenområdet. Förlossningsläkare rekommenderar ofta bäcken lutar och hissar för att lindra ryggsmärta orsakad av graviditet. Som med alla yoga rörelse är viktigt korrekt form för att ta emot maximal nytta och undvika skador. Medan de liknar, är bäckenlyft en avancerad form av bäcken tilt.

Utgångsläge för båda rörelserna

Ligg på rygg på en plan yta och koppla av händerna på magen. Alternativt, lägger armarna 6 till 12 inches bort från kroppen och lämna handflatorna uppåt. Om halsen känns stam från denna position, placera en liten kudde eller vikta handduk under huvudet för stöd. Se till att hakan är under pannan höjd. Space benen höftbredd och placera fötterna på marken, parallellt med varandra. Böj knäna på en 90-graders vinkel. De böjda ben förlänga din ryggrad, vilket ger dragavlastning. Du kan koppla av i detta läge ett par minuter innan du påbörjar bäcken tilt eller lyft.

Hur Utför bäckenben Tilt

Ligg i utgångsläget och ta ett djupt andetag. När du andas ut, dra åt magmusklerna, orsakar en svag bäcken tilt. Medan du flex din mage, föreställa sig att dra din navel mot ryggraden. Andas långsamt och släpp bäcken tilt, du ska känna musklerna längs ryggraden avkopplande. Fortsätt utandnings till andas mönster med bäcken tilt, så att du helt tom och fylla lungorna med varje andetag.

Hur man utför bäcken Lift

Ligg i utgångsläget och flex din mage att luta bäckenet något med en utandning. Håll böjning genom din nästa andas. När du andas ut en andra gång genom att trycka ner med fötterna jämnt och långsamt lyfta mer av din ryggrad från golvet. Sluta lyfta när du andas. Fortsätt att lyfta mer i nedre, mellersta och sedan övre tillbaka från golvet med varje utandning. Sluta lyfta när kroppen inte längre är bekväm. Håll upplyft läge för en eller två andetag och långsamt släppa tillbaka till utgångsläget.

Skillnad

Den bäcken tilt är en liten rörelse som engagerar mage, stärka dem. Det ger dragavlastning i nedre delen av ryggen och hjälpmedel i avkoppling. Bäckenlyft är en mer avancerad rörelse som riktar glutes och hamstrings tillsammans med mage. Det ger stressa och muskelstärkande över hela ryggen. Nybörjare bör utföra bäcken tilt regelbundet innan bäckenlyft.

Varning

Konsultera en sjukgymnast eller sjukvårdspersonal innan du försöker själv behandla smärta eller spänning med bäcken tilt eller lyft. Hon kan bedöma om rörelserna hjälper ditt tillstånd och visar dig korrekt form. Dessutom kan hon ge dig råd om hur ofta för att utföra rörelserna för maximal nytta.