XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

En preventivmedelsdepotplåster är en liten klister torg som sakta släpper östrogen och gestagen i en kvinnas kropp för att förhindra befruktning. Östrogen och gestagen fungerar på två sätt för att förhindra graviditet. Äggstockarna hindras från släppa ägg och slemhinnor i livmoderhalsen tjockare, vilket hindrar spermier från att komma in i livmodern. När de används korrekt och konsekvent har lappen visat 95-99 procent effektivare.

En nytt plåster appliceras varje vecka i tre veckor, och ingen plåstret appliceras för fjärde veckan i månaden medan en kvinna menstruation. En preventivmedelsdepotplåster appliceras på ren, torr hud på nedre delen av magen, skinkorna, främre eller bakre bålen (exklusive bröst) och överarmens utsida. Applicera inte plåstret där lotion, puder eller makeup kan användas som de kommer att störa plåstret fastnar på huden. bör kontrolleras positionen för plåstret dagligen om den faller av.

Vad ska titta efter

Eftersom preventivmedelsdepotplåster anses vara en medicin, är det inte tillgängligt över disk och du behöver ett recept från din läkare att köpa den. Preventivmedelsdepotplåster ska inte vara det bästa preventivmedel alternativet för alla kvinnor så diskutera din sjukdomshistoria med din läkare att avgöra om du och plåstret är en bra passform. Om du gör valde preventivmedelsdepotplåster som din metod för födelsekontroll, vara noga med att kontrollera utgångsdatum och att läkemedlet förpackningen är intakt.

Vanliga fallgropar

Som med alla mediciner, inklusive p-piller, kommer preventivmedelsdepotplåster med vissa biverkningar. Kvinnor som använder plåstret kan uppleva oregelbundna blödningar, viktökning eller förlust, ömhet i brösten, illamående och kräkningar, huvudvärk och humörsvängningar. Plåstret har visat mindre effektivt hos kvinnor som väger mer än 198 pund. Dessutom kan vissa mediciner störa plåstret. Fråga din vårdgivare eller apotekspersonal innan du tar några andra mediciner.

Kvinnor som använder plåstret har en ökad risk för blodproppar, hjärtinfarkt och stroke. Risken ökar för kvinnor 35 år och äldre som röker, så dessa kvinnor bör inte använda plåstret. Även forskning gör föreslå en ökad risk för blodproppar för kvinnor som använder preventivmedel patch mot p-piller.

Viktigast ser preventivmedelsdepotplåster inte skyddar dig mot sexuellt överförbara sjukdomar (STD), inklusive HIV. Använd inte plåstret som ett preventivmedel om du är i riskzonen för avtals sexuellt överförbara sjukdomar eller inte vet din risk.