XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Spruckit disk i Neck Signs & amp; symptom

Ett diskbråck i nacken är ofta kallas en brusten eller diskbråck, enligt American Academy of ortopeder. Det skapar vanligtvis smärta i omgivande regioner, ofta strålar ut andra delar av kroppen. Skivorna --- de mjuka kuddar mellan kotorna --- absorbera stötar och ger möjlighet att böja och böja. Sedan mitten av ryggraden som består av kotor och diskar hus ryggmärgen och nerver, om något är ur läge, få nerverna i kläm, och smärta är sannolikt blir följden.

Nacke och skuldra

Ett av symptomen på en brusten disk i nacken är smärta i den regionen. Varje gång det finns tryck på en nerv i det området, kan det skapa en utstrålande smärta runt nacke och axlar muskler, ibland till och med resa hela vägen ner armen. Denna smärta kan färdas långsamt, eller den kan vara snabb, också beskrivas som en skjut smärta.

huvudvärk

Vissa människor som har en brusten disk i nacken erfarenhet huvudvärk. Detta är från nerverna i halsen kläms och åtdragning nedanför halsen, vilket skapar ytterligare stress till regionen, vanligtvis i den bakre delen av huvudet.

Domningar eller stickningar

Personer med brustna diskar upplever ofta en domningar eller stickande känsla i nacke, axlar och armar. Detta symptom kommer och går, beroende på verksamhet lidande. Repetitiva rörelser kan förvärra tillståndet och skapa en tung men stel känsla i armarna.

Brännande känsla i musklerna

När du är stressad, kan den uppbrutna skivan skapa en brännande känsla i axlar nacke och armar. Detta kan ske samtidigt lyfta för mycket vikt eller sätta halsen i ett läge som klämmer nerven. Den brännande känsla kan försvinna inom några minuter, eller det kan ta längre tid.

Handleden eller armbågen smärta

Under repetitiva rörelser, kan handleden börja skada, bränna eller pirra, ofta härma symptomen på karpaltunnelsyndrom, rotatorkuffen problem eller gikt, enligt SpineUniverse.com. Smärtan kan börja i nacken, armbåge eller handled.

Muskelryckningar

När muskeln är stressad, kan nerverna som löper från den brustna disken området få dem att rycka eller kramp. Detta är ibland, men inte alltid, åtföljdes av skarp, skytte smärta.