XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Statistik för personer med syra refluxsjukdom


Acid refluxsjukdom är resultatet av din magsyra "återflödande" tillbaka till matstrupen. Normalt magsyra stanna i magen där det behövs för att hjälpa kroppen smälta konsumeras livsmedel. En av de symptom på syra reflux upprepade gånger har halsbränna. Om sjukdomen inte behandlas, kan reflux sjukdom orsaka permanenta skador på matstrupen.

Stats

Enligt forskare vid University of North Carolina, 19 miljoner människor lider av sura uppstötningar sjukdomen varje år. Behandlingskostnaderna i samband med denna sjukdom är över 9 miljarder dollar. Forskning som utförs av National Institute of Health, visade att mer än 60 miljoner människor lider med halsbränna i samband med sura uppstötningar sjukdom en gång i månaden; och 25 miljoner människor dagligen lider av sjukdomen. Dessutom påverkar syra reflux 50 procent av gravida kvinnor och 25 pecent av förväntar kvinnor dagligen drabbade.

Identifiering

Acid refluxsjukdom är också kallad: gastroesofageal refluxsjukdom, eller bara GERD. Syra reflux symtom är ofta halsbränna, mat uppstötningar, svårigheter att svälja, känslan av en klump i halsen, rapningar eller dålig smak i munnen.

GERD hos barn

I de flesta fall är gastroesofageal refluxsjukdom en vuxen störning. Men spädbarn och barn är inte undantagna. Spotta upp är inte ovanligt att barn, men regurgitating bör sluta innan barnet är 12 till 18 månader. Om inte, och spotta upp är kopplad till andningsproblem, inte äta och liten viktökning, kommer barnet troligen att behandlas för GERD.

Betydelse

GERD är ganska vanligt hos vuxna. Enligt The Merck Manual, kommer 30 procent till 40 procent av alla vuxna lider av GERD under sin livstid. Vissa livsstilar förändringar kan förbättra eller bota sjukdomen. Till exempel, kommer att undvika sura livsmedel och frukter minska mängden syra i magen. Eliminera kaffe, teaand läsk ur kosten kommer också att förbättra syra refluxsjukdom. Äta mindre måltider kan förbättra GERD eftersom magen kommer att bli mer framgångsrika på att smälta mindre portioner.

esofagit

Magsäcks är utrustad för att hantera magsyra; dock, är matstrupen inte. Matstrupen är en muskel röret som förbinder munnen till magsäcken; den är ansvarig för att skjuta mat i magen för att brytas ned. En tillfällig dust med sura uppstötningar bör inte orsaka några skador på matstrupen. Om emellertid magsyra undkommer konsekvent från magsäcken till matstrupen, syran kommer så småningom att skada den. Detta tillstånd kallas esofagit.