XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Sträcker patellofemoralt smärtsyndrom

Patellofemoralt smärtsyndrom, även kallat löparens knä, är en vanlig sport skada av cyklister, fotbollsspelare, tennisspelare och andra idrottare inför. Patellofemoralt smärtsyndrom uppstår på grund av kraftig stress och konstant plötslig inverkan som är vanligt under dessa sporter. De viktigaste symptomen på detta tillstånd är tråkig värkande smärta runt knäskålen eller knäskålen. Smärtan är typiskt i den del av knäskålen där den ansluter med femur eller lårbenet. Varje förflyttning som knä, gå upp och ner för trappor, huk och sittande orsakar detta till ytan. Se vårdpersonal, såsom en sjukgymnast för särskilda övningar för patellofemoralt smärtsyndrom.

Förebyggande

Du kan hjälpa till att förhindra patellofemoralt smärtsyndrom genom att stanna passform. Varje form av utbildning bör ökas i intensitet gradvis. Och om du tar en paus från din träning rutin, försök inte att återuppta verksamheten vid den senaste intensitetsnivå och uthållighet. Bär löpning eller andra sportskor med stötdämpare som kommer att hjälpa till att hålla knäna från att skadas. Ordentlig stretching, särskilt i liggande ställning, spelar också en viktig roll i att förebygga patellofemoralt smärtsyndrom.

klinisk studie

Stretching, i kombination med andra behandlingar, förbättrar avsevärt patellofemoralt smärtsyndrom, enligt en klinisk studie utförd av forskare vid National Taiwan University Hospital. Studien, som publiceras i 4 juli, 2007 upplagan av "Journal of Biomechanics" ingår 90 deltagare, alla yngre än 50 år som upplevt knäsmärta vid hjärtklappning av leden. Forskarna fann att en kombination av quadriceps styrketräning, tejpning och stretching övningar visat sig vara mer fördelaktigt än någon enskild åtgärd. Forskning fortsätter att testa effektiviteten av stretching övningar som en del av en övergripande behandlingsplan för patellofemoralt smärtsyndrom.

Iliotibial Band Stretch

Om dina knän förblir smärtfri, minska risken för skador genom att sträcka benmusklerna varje dag. Men om du tror att du lider av patellofemoralt smärtsyndrom, konsultera en läkare innan du försöker iliotibial bandet stretch eller andra sträckor. Den Iliotibial band stretch kan göras genom att stå rakt och sedan korsa ena benet över det andra. Håll ena handen ovanpå den andra och långsamt flytta dem mot golvet. Om du har passerat höger ben över vänster, bör du känna en sträcka i utsidan av vänster lår. Håll stretch i ca 20 sekunder.

Hamstring och Quadricep Sträcker

Hamstring stretch kräver att du vara på din rygg och böj ett ben från knäet. Håll låret av den lyfta benet för att göra det stadigt och sedan räta ut benet för att känna sträckan. Håll i ca 20 sekunder. Att sträcka på quadriceps, stå rakt och stadig själv genom att placera en hand mot en vägg. Böj det drabbade benet och hålla vristen med den fria handen. Dra ankeln mot skinkorna. Du ska känna sträckan i låret. Flytta det övre benet bakåt för att öka intensiteten av sträckan.