XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Om du känner dig orolig, är du inte ensam. Ångestsyndrom (och det finns många typer) är en av de vanligaste psykiska problem i USA enligt den ursprungliga psykisk hälsa rapport från Surgeon General. Oavsett vilken typ av ångest du upplever, kan de fysiska symptomen vara intensiv och omfattande.

missuppfattningar

Om du får orolig, är du inte brist på viljestyrka eller svag sinnade. Detta är en vanlig missuppfattning. Ångest är ett verkligt problem att ta itu med, men du är inte en dålig person eller galen eftersom du har det. Och du behöver inte lida i rädsla utan relief.

orsaker

Ångest har biologiska, fysiologiska och kognitiva orsaker. Var medveten om vad som kan orsaka panik. Trauma, ärvda tendenser, stress, kroniska sjukdomar och dålig coping färdigheter är några orsaker. Anledningen ångest händer för varje person är unik.

fysiska symptom

När ångest strejker, kan du svettas, känner domningar eller stickningar i armar och ben, har svårt att andas, rysning, känner en racing hjärta, få spända muskler, erfarenhet ansikte eller käke smärta, vara illamående, yr och mer. National Panic & ångestsjukdomar News webbplats listar 34 olika symtom.

hals Symtom

Du kanske känner obehagliga symptom i halsen när du är orolig. Vissa människor känner en "klump i halsen" eller Globus Hystericus, eftersom det är tekniskt kallas. Du kan också känna att du kvävning, munkavle, kan inte svälja eller har torr mun och svalg.

Hals Symptom Förklarat

När du är orolig, sparkar det sympatiska nervsystemet i växel. Adrenalin blir släppt, och halsmusklerna ihop. Det känns skrämmande, men det kommer inte att skada dig. Du kan fortfarande andas, tala, äta och dricka. Det bästa sättet att minska symptomen är att fokusera på en annan tanke eller aktivitet.