XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Tecken och symtom av egentlig depression


Depression är en mycket vanlig sjukdom i dagens värld. Det är en sjukdom som påverkar sinnet och kroppen och kan spela en viktig roll i hur en person fungerar hela dagen. Egentlig depression kan orsakas av en rad olika omständigheter. Dessa kan bestå av en förlust av arbete, äktenskap problem, ekonomiska problem och en död av en familjemedlem eller vän. Tecken på depression varierar från en person till en annan.

känsla Hopplös

Känna hopplöshet är ett tecken på depression. Hopplöshet är när en person har mycket lite förväntningar inför framtiden, allt verkar dyster och det finns ingen lösning för ett förekommande problem eller problem. De kan känna något behov av att gå vidare i sitt liv eller att ens göra saker bättre. Depression kan orsaka personen att frukta att be om hjälp och kan ibland ta dem vidare till en deprimerad tillstånd och orsaka förtvivlan att fördjupa och på något sätt förvärras.

Gråt

Gråta utan anledning alls kan vara ett tecken på depression. Ett ögonblick personen kan vara bra, nästa de gråter och har ingen aning om varför och vad som förde tårar på. Det kan hända dag eller natt, på jobbet, i skolan och även hemma. Gråter kan inträffa när personen är ensam eller även runt familj och vänner. Det kan vara försvagande och frustrerande att både den person som lider av depression och deras omgivning som lider av att inte veta vad man ska göra för att hjälpa.

Irritabilitet

En person med depression kan ha svårt att fokusera eller kan visa tecken på ökad irritabilitet och bara verkar inte fungera i en normal vardag inställning. Enkla uppgifter som att balansera ett checkhäfte, matinköp eller ens koncentrera på jobbet blir svårare att göra och så småningom personens tålamod bär tunn. De kan över reagera, blir lynnig oftare och kan ofta piska ut med ovänliga ord och kommentarer som de omedelbart ångrar.

Trötthet

Trötthet är ofta ett tecken på depression. Den person som är trött, vill sova hela tiden och har ingen energi för att fullborda den enklaste av uppgifter. De kan vakna upp bara för att gå tillbaka till sängen i hopp om att få mer sömn så att de kan fungera under hela dagen. Personer med depression kan stanna i sängen för dagar, inte bry sig om något annat än att stänga sina ögon och få mer sömn.

Självmordstankar

Självmordstankar och ett självmordsförsök är ett tecken på att någon lider av depression. Depression kan förändra sinnet och personen kan känna att självmord är den enda utvägen. Ibland personen kommer att skriva en anteckning, skapa en ny vilja eller plötsligt bli lyckligare under månaderna innan en planerad självmord. Stämningen förändring kan vara resultatet av slutligen veta sorg närmar sig sitt slut. Omedelbar hjälp bör sökas om en person upplever självmordstankar eller tendenser.