XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Torrt rött cirklar på huden

Hudutslag ta sig många former. Beroende på orsaken, kan ett utslag vara röd, hudfärgade, fuktig, torr, ojämn eller slät. Några hudutslag bildar i slumpmässiga, icke-distinkta fläckar, medan andra är mer definierade i form. Om du har märkt uppkomsten av torra röda cirklar på huden, boka en tid med din läkare eller hudläkare. Han kommer att kunna fastställa den exakta orsaken och föreslå en effektiv behandling.

orsaker

Ringorm och borrelia är två infektioner som ofta kan orsaka torra röda cirklar bildas på huden. Ringorm är en svampinfektion som kan ytan på din hårbotten, fötter eller ljumske. Ringorm utslag är rund i formen med röda kanter och en hudfärgade interiör. Utslagen kan orsaka klåda och har en upphöjd, fjällande utseende. Lyme-sjukdom är en bakteriell infektion som överförs via fästingbett. Torra röda cirklar på huden är bland de tidiga symptomen på sjukdomen. Borrelia utslag består av en stor, röd yttre ring som omger en hudfärgade interiör med en liten röd cirkel i mitten. I de flesta fall kommer borrelia utslag inte orsaka smärta eller klåda.

behandlingar

Enligt MedlinePlus, over-the-counter anti-svamp läkemedel som innehåller aktiva ingredienser som klotrimazol eller mikonazol är typiskt effektivt för att lindra torra röda cirklar i samband med ringorm. Mer-svåra ringorm infektioner kan kräva en starkare receptbelagda styrka medicinering som ketokonazol. Enligt Kidshealth, lindra torra röda cirklar i samband med borrelia kräver att behandla underliggande infektion med en runda av antibiotika.

behandlingar

De svampar som är ansvariga för ringorm infektioner trivs i varma, fuktiga platser, så att hålla huden och håret sval, ren och torr är det bästa sättet att förhindra ringorm. Det enda sättet att förhindra borrelia är att undvika kontakt med infekterade fästingar. Alltid bära långbyxor och långärmad-tröjor när du tillbringar tid utomhus. Kidshealth föreslår bär ett insektsmedel som innehåller minst 20 procent av den aktiva substansen DEET.

Förebyggande

Ringorm är en mycket smittsam svampinfektion. Enligt MedlinePlus, kan du sprida ringorm från person till person, inte bara genom direkt hudkontakt, men också genom att dela kontaminerade personliga saker som kammar, borstar, kläder och handdukar. Till skillnad från ringorm, är borrelia inte smittsam. Du kan bara kontrakt borrelia om du är biten av en infekterad fästing.

komplikationer

Mest omgående behandlade ringorm fall klara upp utan problem. Emellertid kan komplikationer uppstå i vissa fall. Skrapa huden överdrivet kan orsaka en bakteriell infektion. Tecken på infektion är feber och ökad rodnad, svullnad eller pus utsläpp från utslag. Komplikationer i samband med borrelia inkluderar hjärtproblem, störningar i nervsystemet och hjärnhinneinflammation. Om du har borrelia och upplever bröstsmärta, oregelbundna hjärtslag, ledvärk eller domningar och stickningar i armar och ben, kontakta din läkare omedelbart.