XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Typ av lim för att ersätta Golf Club Heads

Golfklubbhuvuden är fästa till golfaxeln med epoxilim. Epoxi är en härdplast som är ett höghållfast vidhäftningsmedel. Två delar, hartset och härdaren, är blandade samman för att skapa en kemisk reaktion som härdar epoxin hårdhet. Hartset och härdaren lagras i separata behållare och blandas samman endast när de är färdiga att använda.

Typer av Epoxy

De två grundläggande typer av epoxi som lämpar sig för golfklubben reparation är snabba härdning och lång botemedel. Snabb härdning kallas vanligen fem minuters epoxy och är i allmänhet önskvärt endast för putters och akuta lösningar. Lång bota epoxi är bättre än livet i klubben för sin högre skjuvhållfasthet.

Härdning av Epoxy

Exakt Härdningstiden beror på vilken typ av epoxi som används och temperaturen i det omgivande området. En snabb härdning epoxi i allmänhet kunna användas inom en timme, medan en lång botemedel epoxi kommer att vara klar för användning i ca 20 timmar. Epoxi ska inte blandas eller tillämpas om det omgivande området temperaturen är lägre än 65 grader C. En värmelampa kan användas för att påskynda härdningstiden, dock kommer det att resultera i en svag bindning.

Tips för att ersätta Klubbhuvudets

Borra gammal epoxi ur hosel i klubben att åter skaft. Slipa spetsen av axeln som skall införas med sandpapper och rengör båda ytorna med lösningsmedel för att avlägsna eventuella kemikalier som kan störa den epoxi-bindning. Blanda epoxikomponenter på en engångs yta och applicera med en engångs verktyg, såsom en Popsicle pinne. Följ epoxy tillverkarens anvisningar exakt.

Var man får tag Epoxi

Regelbunden tvåkomponentsepoxi finns i järnaffärer kan användas för att åter axel en golfklubba, men det är bättre att använda epoxi som utformats speciellt för golfklubbor. Epoxi inte formulerat för skjuvhållfastheten krävs för att hålla upp till hög effekt kommer sannolikt att bryta loss. Golfklubb specifika epoxi kan hittas på någon klubb reparation leverans butik eller hemsida.