XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Cervical rhizotomies är nödvändiga när facettleder (små lederna mellan de bakre delarna av ryggkotornas ben) i nacken är orsaken till frekvent nacksmärta. Rhizotomies betraktas på patienter som har tagit tre uppsättningar av anestesi tester. Smärtan måste minska med anestesi och förblir oförändrade när placebos används.

Syfte

En rhizotomi är förstörelsen av nerver inom facettleder hos halsen. Det görs normalt genom att bränna dem med en radiofrekvensström. Detta eliminerar smärta sensationer och anses vara ett alternativ endast när smärtan beror på fasett ledsjukdomar. Målet med en cervikal Rhizotomy är att minska smärta vid facettledsartros degeneration.

gemensam Degeneration

Gemensam degeneration går normalt obemärkt eftersom det inte finns några smärtsensorer placerade i brosket runt lederna. De smärtnerver ligger inom benen, och så när gemensam degeneration händer, betyder inte att starta orsakar smärta tills den går vidare till benen. Eftersom varje aspekt innehåller nerver från två olika lederna, kan förbränningen av en uppsättning av nerver inte eliminera eller hjälpa till att minska smärta.

Procedur

En rhizotomi utförs av patienten att först ges ett lugnande medel eller bedövningsmedel, och placeras sedan under ett fluoroskop, som är en typ av röntgenmaskin. Huden runt operationsstället är bedövad och sedan, med hjälp av den fluoroskop används en nål sätts in i kroppen och används för att rikta nerver ledande smärta. Sedan en tråd sätts genom nålen tills den är i nerverna; då en liten mängd radiofrekvens el släpps på nerverna, bränna dem. Radiofrekvens orsakar nerv död för att främja förbättring eller eliminering av smärta på grund av gemensam degeneration och kan ge lindring i månader eller år för patienten, enligt norra Kalifornien Neurokirurgi Medical Group hemsida. Efter operationen kan patienten förvänta sig att uppleva en del smärta och obehag. Blåmärken, svullnad och ömhet vid injektionsstället är vanligt. Smärta från förfarandet kommer att pågå i ett par dagar efter operationen, men patienterna kommer att märka ständiga förbättringar varje dag.

risker

Allvarliga komplikationer är ovanliga med detta förfarande, men tecken på allvarlig komplikation inkluderar frossa, yrsel, svaghet, domningar som varar mer än tre timmar, blödning, dränering, eller långvarig smärta vid injektionsstället och feber. Som med alla typer av kirurgi, är infektion alltid en risk. Infektioner kan indikeras av rodnad eller svullnad runt injektionsstället, och pus.

Patient Kriterier

För att en Rhizotomy att vara det bästa alternativet i varje enskilt fall, det finns vissa kriterier punkter som måste uppfyllas. Smärta måste vara lokaliserade och inte utstrålar till andra delar av kroppen eller visar tecken på kompression av nerver. Smärtan måste ha något svar på icke-kirurgiska behandlingar för mer än ett år. Smärta måste testas och läkarna försäkrade att smärtan är verkligen från fasetterna och inte andra orsaker som en organisk förändring av ryggraden. Smärta bör testas med bedövningsmedel. Om anestesitester arbete och smärtan är lättad, då en Rhizotomy beaktas.